Sport

Marco Rossi kifakadt: „Nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a játékvezetői rásegítés”

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 20:53

Feldúltan nyilatkozott az M4 Sportnak Marco Rossi, a német–magyar Eb-csoportmérkőzés (2-0) után, elsősorban az első német gólt megelőző helyzetet számon kérve Makkelie holland játékvezetőn.

A német válogatott úgy szerzett vezetést a mieink ellen, a 22. percben, hogy az ellenfél játékosa, Gündogan lökött egyet Orbánon, a magyar védőn, és ezt követően jutott labdához. A játékvezető ezt egyenlő testhelyzetben történő ütközésnek minősítette, és megadta a gólt.

Marco Rossi ezek után feldúltan értékelte a mérkőzést.

„Németország megérdemelte a győzelmet, de ahogy megnyerte, az egy kicsit tisztességtelen.

Nem szeretem kommentálni a játékvezetők teljesítményét, de azt gondolom, mindenki látta, mi történt. És ezen a szinten ez nem megengedhető. Topszinten játszunk, van VAR, és amikor a másik kapunál volt hasonló Andrichcsal szemben, az fault volt. Nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a játékvezetői rásegítés. 

Azt kell, hogy mondjam: a spori volt ma a legrosszabb teljesítményt nyújtó ember a pályán.


Jó, nem csak emiatt vesztettünk, de emiatt is. A németek uralták a meccset labdabirtoklás terén, a németek nagyon jók, viszont mi is teremtettünk helyzeteket. Ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk… A múltban is mindig kiemeltem ha szerencsénk volt – úgyhogy most is hadd mondjam azt: ezúttal elpártolt mellőlünk a szerencse.”

A játékvezetővel kapcsolatos korábbi kritikákról egyébként már a meccs előtt írtunk.  

Nyitókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én. Németország 2-0-ra győzött. (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

#Sport#futball#labdarúgás#foci-eb#marco rossi#Makkelie

Címlapról ajánljuk