Sport

Hírhedt játékvezető fújja majd a magyar-német Eb-meccset

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 15:03

A mérkőzést a holland Danny Makkelie vezeti majd, aki egyes vélemények szerint arrogáns, és kapott már halálos fenyegetést is.

Az UEFA hivatalos oldalán tette közzé, hogy a holland Danny Makkelie vezeti majd a szerdai, Németország-Magyarország mérkőzést. A mieink számára a közelmúltból is ismerős lehet a 41 éves bíró, hiszen ő dirigált a tavaly novemberi, Montenegró elleni 3-1-es Eb-selejtező győzelmünknél, amelyen bebiztosítottuk csoportelsőségünket – adta hírül az MTI.

Ennél jóval fájóbb emlék a 2021-ben lejátszott albánok elleni idegenbeli 1-0-s vereség, amely keresztbe tett vb-álmainknak. Érdekesség továbbá, hogy Makkelie már fújt német-magyar meccset is korábban. A 2021-es Eb-n a müncheni 2-2 során ő volt a negyedik játékvezető.

Hírhedt játékvezető fújja majd a magyar - német Eb-meccset
Fotó: UEFA

Figyelemfelkeltő ezek mellett az általa vezényelt 2020-as Venlo-Ajax mérkőzés, amelyet az amszterdamiak 13-0-ra nyertek meg, ez pedig rekord a holland első osztályban. Makkelie vezette továbbá a 2020-as Európa Liga-döntőt, és fújt már vb-meccsen is

A holland azonban nem örvendhet nagy népszerűségnek. Bundesliga körökben éles kritikákat kapott a 2023-as Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt követően, ahol a Chelsea legyőzte a Borussia Dortmundot. Matthias Sammer a BVB tanácsadója a vereség után „nagyon-nagyon arrogáns emberként" jellemezte a játékvezetőt. Hans-Joachim Watzke klubelnök pedig úgy vélekedett, hogy meccs alatt végig az volt a benyomása, hogy a bíró akart lenni a főszereplő a pályán.

Hírhedt játékvezető fújja majd a magyar - német Eb-meccset
Fotó: UEFA


De nincs jó véleménnyel Makkelie-ről a jelenlegi német kapitány, Julian Nagelsmann sem. Ugyanis a Lipcse edzőjeként elveszítette a 2020-as BL-elődöntőt a Paris Saint-Germainnel szemben, amit történetes a holland fújt. Nagelsmann később kiábrándítónak nevezte a játékvezetést. És, ha már PSG, ha lehet hinni a híreknek, a párizsi csapat vezetője a Real Madridtól elszenvedett BL-vereséget követően halálosan megfenyegette a játékvezetőt.

A Németország - Magyarország Eb-csoportmeccs június 19-én, szerdán 18:00-kor kezdődik.

Nyitókép: Fifa.com

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#német fociválogatott#játékvezető#Danny Makkelie

Címlapról ajánljuk