Sport

Kiakadtak a finnek az Ádám Martinról készült mémeken

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 14:23

A finn sajtó bodyshamingnek minősíti a magyar csatár alkatán tréfálkozó posztokat, főként, mert az ő sportolójukkal is történt hasonló.

A Magyarország-Svájc meccs most már arról is emlékezetes, hogy ez az a mérkőzés, ahol a nemzetközi sajtó felfedezte magának Ádám Martint. A 191 cm-es vörös szakállú támadó a találkozó 79.percében lépett pályára, az internetes mémgyárak pedig azonnal kiszúrták maguknak. Testalkatát sok helyen egy viking harcoshoz, favágóhoz vagy biztonsági őrhöz hasonlították, sőt voltak, akik azt mondták, hogy Ádám a legkevésbé focistának kinéző focista.


Az Ádám Martin-mémek bejárták Finnországot is, akik ezúttal ugyan kívülállóként követik a foci-Eb eseményeit, de a történesek cseppet sem hagyják őket hidegen. A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a finn sajtó nem titulálja mókásnak a magyar focistáról készült képeket, sőt szerintük ez sokkal inkább a bodyshaming, vagyis a testszégyenítés kategóriájába esik.

De mi állhat a finn vélemény hátterében?

A finneknek van egy sportolója, aki kísértetiesen hasonlít Ádám Martinra. Arsi Harju ugyan súlylökő és nem focista, de ugyanúgy megkapta a favágó- és kalóz poénokat a korabeli sajtóban, mint most a magyar támadó. A 2000-es sydney-i olimpiai bajnok súlylökő viszont Ádámmal ellentétben megúszta, hogy belőle is mémek készüljenek, hiszen akkoriban még nem létezett a műfaj. A finnek azonban mintha most a magyar focistáról készült posztokban olimpiai bajnokuk sérelmeit látnák. Ádám Martin ugyanakkor szerencsére egyáltalán nem sértődött meg a vicces képek láttán.

 

Jókat szoktam röhögni ezeken. Így születtem, bár azt nem mondom, hogy születésemkor is ekkora voltam. Van egy alapadottságom, amin változtatni nem tudok, van egy fizimiskám, ilyen a genetikám


– kommentálta a mémeket a center.

Ádám Martin nemcsak vidám perceket okozott a foci világának, a francia L'Équipe egy cikkében méltatta a fizikai adottságait és gólérzékenységét. Ádám a magyar válogatott színeiben eddig 3 gólnál jár, klubcsapatában az Ulsanban pedig 54 meccsen 17-szer talált be.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#ádám martin#mémek#bodyshaming

Címlapról ajánljuk