Sport

Ennek a háttérembernek (is) köszönheti a győzelmet Svájc a foci-Eb-n

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 15:14

Talán még Marco Rossit, a magyar válogatott szövetségi kapitányát is meglepte kicsit Svájc összeállítása a két csapat szombati mérkőzésén. De ki súgott az ellenfél kapitányának?

A legtöbb svájci szurkolót és újságírót meglepte a szombati, Magyarország elleni meccsen (3-1) Murat Yakin összeállítása. Kwadwo Duah és Michel Aebischer játszatása, illetve szerepköre telitalálatnak bizonyult, mindketten gólt szereztek az első félidőben, és ezzel szinte el is dőlt a mérkőzés. Az SRF utánajárt, hogy milyen súgóra hallgatott a svájci válogatott szövetségi kapitánya. 

A másodedző, Giorgio Contini érdeme az összeállítás.

„Tudtuk, hogy stabilnak kell maradnunk védekezésben. Ezért tettük be Michel Aebischert, akivel így eggyel több ember volt a középpályán. Ő ráadásul kiválóan olvassa a játékot, és támadásban vele még nagyobb tempót tudtunk diktálni” – árulta el Contini, hozzátéve, hogy nagyon alaposan kielemezték Ausztria elleni meccsüket.

A szakember (aki egyébként csak február óta tagja a stábnak) korábban csatárt játszott, ezért amellett, hogy a megfelelő taktika és felállás kialakításában segít, a támadókat is „edzi”. Így például a mieink ellen gólt szerző Breel Embolót, aki sérülés miatt alig játszhatott az előző idényben. Contini szerint a támadó leginkább saját magának lehet hálás, mert minden olyan pluszmunkát megcsinált, amit kértek tőle.

A nyitóképen Murat Yakin (balra) és Giorgio Contini. Fotó: MTI/EPA/Keystone/Peter Klaunzer

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#svájc#magyarország

Címlapról ajánljuk