Sport

A belga válogatott sztárja: Ebben szigorúbb a kapitányunk Guardiolánál is

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 20:12

Kevin De Bruyne, a foci-Eb belga sztárjátékosa szerint a válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco bizonyos értelemben szigorúbb, mint Manchester City-s klubedzője, Pep Guardiola.

A belga tévében Romelu Lukaku, a belgák csatára arról beszélt, hogyha valaki hibázik vagy késik, azt Tedesco szóvá fogja tenni – írja a Bild. Erre kontrázott rá De Bruyne, megemlítve, hogy a Citynél nincs probléma a késésből. 

„Ha az edzés 11-kor kezdődne, de mi még a labdával játszunk az öltözőben, és csak tíz perccel később jövünk ki, akkor tizenegy után tíz perccel indul az edzés.”

A két húzóember sietett egyértelművé tenni: ez nem bírálat a részükről, nincs gondjuk azzal, hogy Tedesco megköveteli a fegyelmet. Főleg azért nem, mert rengeteget beszél velük.

Belgium és a világ egyik legjobb kapusa, Thibaut Courtois viszont nem találta meg a közös hangot Tedescóval, ezért önként mondta le az Eb-szereplést.

A belga válogatott hétfőn 18 órakor kezdi meg a szereplését a németországi labdarúgó-Eb-n az E-csoportban, Szlovákia ellen.

A nyitóképen Domenico Tedesco. Fotó: Reuters/Leonhard Foeger/File Photo

 

#Sport#foci-eb#futball#labdarúgás#kevin de bruyne#Romelu Lukaku#belga válogatott#Domenico Tedesco#thibaut courtois

Címlapról ajánljuk