Sport

Sallai Roland és Szoboszlai Dominik is értékelték a meccset, bizakodóak

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 18:22

Marco Rossi és a játékosok is egyet értettek abban, hogy Svájc lefocizta a magyar válogatottat az első félidőben. A mérkőzés tanuláságai mellett a szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy miben kell javulnia a csapatnak.

Mint azt megírtuk, Magyarország 3-1-es vereséget szenvedett első Európa-bajnoki mérkőzésén Svájc ellen. A meccs egy bizonyos szakában elérhetőnek tűnt a magyar csapat számára a 2-2-es döntetlen kivívása, de sajnos a hibák megbosszulták magukat és egyenlítő magyar gól helyett, újabb svájci született. A mérkőzést követően a játékosok és Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta a véleményét.

„Az első félidőben nem játszottunk jól, könnyen kijátszottak minket. A szünetben próbáltuk összeszedni magunkat, a második félidőben megvoltak a helyzeteink. Az utolsó percekben kockáztatnunk kellett, emiatt jobban kinyíltunk és ez most megbosszulta magát, de meg kellett próbálni” – mondta az egyetlen magyar gól szerzője, Varga Barnabás.

Sallai Roland: Ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


Az 50. válogatott mérkőzését játszó Sallai Roland is első sorban az első féidőben mutatott játékban látja a vereség okát. „Sokszor elcsúsztunk egy ütemmel, nem értünk ki a labdákra, ebből született két svájci gól.” 

A második félidőben jobban néztünk ki, de ez ma kevés volt. Az első félidőt vissza kell nézni és tanulni kell belőle, nem értem ott miért nem sikerült ugyanazt a játékot mutatni, mint a másodikban. Sajnos ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.


– értékelt a lefújást követően Sallai.

Sallai Roland: Ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna
Fotó: MTI/Koszticsek Szilárd


Sokáig kérdőjeles volt, hogy kik kapnak majd helyet kezdőként a magyar válogatott védelmében, Marco Rossi végül Lang Ádámnak, Wili Orbánnak és Szalai Attilának szavazott bizalmat. Utóbbi szintén nyilatkozott a mérkőzés után. „Nem így terveztük az első félidőt, sem támadás, sem védekezés terén. Sok területet adtunk a svájci csapatnak, akik könnyedén kipasszoltak minket és folyamatosan veszélyeztetettek. A második félidőben más arcunkat mutattuk, összejött a szépítés, de sajnos ma ez nem volt elég. Csapatként nem voltunk kompaktak, nem voltunk egységesek, nem voltunk elég agresszívek a védekezésben. Az hiányzott leginkább, ami eddig jellemzett minket. De megéreztük, hogy mit kell tennünk ezen az Európa-bajnokságon, látjuk milyen szinten vagyunk most és tudjuk, hogy mit kell javítani” – zárta gondolatmenetét bizakodón Szalai Attila.

Kleinheisler László a 67. percben csereként állt be és igazán jó hatással volt a magyar középpályára, érkezésével sokkal pontosabban és veszélyesebben játszott a válogatott. Kleinheisler elmondta, hogy örül, hogy játéklehetőséget kapott de az eredmény miatt csalódott. „Úgy érzem, hogy ebben sokkal több volt. Fejben nem voltunk kellően koncentráltak, sok hiba volt a játékunkban. Mindigis olyan játékos voltam, aki mindent belead, ma sajnos ez nem jött össze nekünk. De semmi sincs vesztve. Ez az első meccs volt, van még kettő, amiket szeretnénk megnyerni. A következő találkozókon javítanunk kell.”

Sallai Roland: Ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna
Fotó: MTI/Koszticsek Szilárd


Az első félidőben a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik sem találta igazán a helyét. Értékelésében elmondta, hogy véleménye szerint mintha két különböző csapat játszott volna az első és a második félidőben. „Nem mehetünk bele úgy egy meccsbe, hogy azt hisszük ajándékba kapunk három pontot. A második félidő jobb volt, nem voltunk megijedve, segítettük és helyzetbe hoztuk egymást. Ezt kellett volna csinálni az első félidőben is.”

Ebből a meccsből is tanulunk, van még hátra két mérkőzés, nem szabad búslakodni. Innen szép nyerni.


– nyilatkozta Szoboszlai Dominik, aki szerint a válogatott a következő két mérkőzésen képes lesz ennél jobb teljesítményre.

Sallai Roland: Ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna
Fotó: MTI/Koszticsek Szilárd


A mérkőzés során Marco Rossi szövetségi kapitány minden lehetőséget kihasznált, hogy a pálya széléről taktikai utasításokat adjon játékosainak, de sajnos ez ma kevés volt a pontszerzéshez. "Az első félidőben lefociztak minket, nem rotáltunk jól. A második játékrészben jobban teljesítettünk, jobban álltuk a sarat, helyzeteket alakítottunk ki, de ilyen gólokat nem engedhetünk az ellenfélnek. Egyéni teljesítmények terén sem voltunk jók, két-három játékost leszámítva, mindenki a képességei alatt teljesített és ennek megfizettük most az árát. A második félidőben agresszívebbek voltunk, több párharcot nyertünk, de itt is voltak hibáink, amikből Svájc veszélyes kontrákat vezethetett. A ki nem kényszerített hibák számát mindenképp csökkentenünk kell. 

De nem szeretnék alibiket keresni, én vagyok a szövetségi kapitány, én választom ki a kezdő játékosokat, a cseréket, nem akarok másra mutogatni.


– foglalta össze gondolatait a magyar Eb-bemutatkozás kapcsán Marco Rossi.

Nyitókép: MTI/Koszticsek Szilárd

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#svájc#marco rossi#szoboszlai dominik#Sallai Roland#varga barnabás

Címlapról ajánljuk