Sport

Istenes Bence: A magyarok bármire képesek lehetnek az Eb-csoportban

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 11:32

Istenes Bence bizakodó a magyar válogatott Eb-szereplését illetően, és a német csapatról is elmondta a véleményét az rtl.hu-nak.

 

Istenes Bence életében már gyerekkora óta fontos szerepet játszik a foci, így természetesen izgatottan várja az Európa-bajnokságot, amelyre a magyar válogatott egyenes ágon, veretlenül jutott ki. 

„Azt gondolom, hogy a magyar foci az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, főleg a mentális tényezőkben. Sokáig volt egy gát, amit a válogatott nem tudott átlépni, de ezzel sok fiatal játékossal ez már egy egészen más csapat. Sokan külföldi klubokban játszanak, vagy akár kint is nevelkedtek, és az ott tapasztalt mentalitás meglátszik a csapat hozzáállásán.

Én azt látom, hogy a magyar csapat nagyon egyben van, a játékosok mindent megtesznek a csapatért és a címerért.

– mondta az RTL műsorvezetője.


A magyar válogatott Svájccal, Skóciával és a házigazda Németországgal csap össze a csoportkörben. Az utóbbi Istenes Bence számára kiváltképp különleges mérkőzés lesz, hiszen hosszú éveken keresztül élt Németországban, így a magyar mellett a német válogatott is közel áll a szívéhez. Elmondta ugyanakkor, hogy jelenleg sokakkal ellentétben nem tartja akkora favoritnak a német csapatot.

„A német válogatott nem feltétlenül a stabilitásáról híres most, verhetőnek látom őket, de nagyon jó csapatuk van és ki fognak jönni a gödörből. Az övék az egyik legerősebb keret, ennek ellenére valahogy egyelőre nem állt össze egy egységgé a bennük lévő tudás. Németország a második hazám, ott töltöttem a fél életemet, és nehéz róluk rosszat mondani, mert nekik is nagyon szorítok, de természetesen a magyar csapatnak szurkolok legjobban” –  fejtette ki véleményét Istenes Bence.

Attól a pillanattól fogva, hogy kiderült, kik lesznek Magyarország csoportellenfelei, rögtön beindultak az esélylatolgatások. A külföldi sajtó többnyire a csoport harmadik helyére várja a magyarokat, az rtl.hu-nak nyilatkozó Király Gábor szerint higgadt játékkal és kellő alázattal meglehet a továbbjutás a legjobb 16 közé.

De mit gondol a magyar Eb-esélyekről Istenes Bence?

„Én nagyon pozitív vagyok. Ha megnézzük az elmúlt meccseket, vagy akár az elmúlt évek játékát, az nagyon biztató. Nyilván nem mi vagyunk a legesélyesebbek a végső győzelemre az Eb-n, tehát illúziókba sem szabad ringatnunk magunkat. Szerintem a továbbjutás már óriási eredmény lenne, de sosem lehet tudni, 2004-ben a görögök a semmiből nyertek Eb-t. Én szeretem az ilyen történeteket, mikor kis csapatok nagy eredményeket érnek el. A magyar válogatottban most megvan az a csapatszellem, az a küzdeni akarás, ami ehhez kell. 

Ezért gondolom, hogy a magyarok bármire képesek lehetnek a csoportban. Akár Németország ellen is lehet szép eredményt elérni, és másik két csapat ellen is, de persze senkit sem szabad lebecsülni.


A műsorvezető élőben látta Fiola Attila franciáknak lőtt gólját a Puskás Arénában, hiszen a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságon a helyszínen szurkolt a válogatottnak, ez pedig idén sem lesz másként, ezúttal a harmadik csoportmeccsünkre van jegye a stuttgarti arénába. "A Skócia elleni meccsen ott leszek a helyszínen, úgyhogy élőben is látni fogom a srácokat. Szerintem fontos, hogy minél többen támogassuk őket, hogy érezze a csapat, hogy mögöttük állunk és hiszünk bennük.” 


Istenes Bence azonban nemcsak szurkolóként kötődik a futballhoz, hanem aktív játékosként is. A műsorvezető 2021 májusában igazolt a veszprémi megye II-ben vitézkedő Gostech PV Öskü FC csapatához. A műsorvezető a bokszedzések és a forgatások miatt nem tudott a szezon minden meccsén pályára lépni, de amikor csak ideje engedi, ott van a csapattal.

„Idén megnyertünk egy kispályás tornát, behúztunk egy házi kupát és 17 év után megnyertünk Veszprém megyében a bajnokságot. Gólokat szereztem, adtam gólpasszokat, kicsit furcsállom is, hogy Marco Rossi engem még nem hívott be a válogatottba” – mondta viccesen Bence az Öskü idei sikereiről. 

 

A műsorvezető azt is elárulta, régóta kacérkodik a gondolattal, hogy a kispadon is kipróbálja magát. "Már évek óta gondolkodom azon, hogy elvégzem az edzői képzést. Ameddig pedig van egy ilyen csapat, mint az Öskü, ami egy nagyon jó közösség is egyben, ahol jól érzem magam és mind a fizikai, mind a mentális állapotomra jó hatással van, addig biztos, hogy játszani is fogok még. 

A foci nagyon fontos szerepet játszik az életemben, és ez valószínűleg mindig is így lesz.

 

Nyitókép: RTL

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#interjú

Címlapról ajánljuk