Sport

Carragher szerint a legjobb nyolc között, a Transfermarkt szerint már a csoportban búcsúzik a magyar fociválogatott az Eb-n

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 15:34

Június 14-én a Németország-Skócia mérkőzéssel megkezdődik az Európa-bajnokság. A kontinenstornán 24 válogatottja vesz részt, amelyek elsőként hat 4 fős csoportban mérik össze erejüket. Az esélylatolgatás természetesen már elkezdődött, lássuk, milyen jövőt jósolnak a nemzetközi lapok és a külföldi szakemberek a magyar csapat számára.

A Transfermarkt előrejelzése szerint öt ország esélyes a végső győzelemre: Franciaország, Németország, Spanyolország, Anglia és Portugália. A magyar válogatott csoportjáról azt jósolják, hogy sem Magyarország, sem Skócia nem jut majd tovább, vagyis egyik csapat sem lesz a legjobb négy csoportharmadik között, azok ugyanis az első két helyezett mellett szintén továbbjutnak. Emellett a portál úgy véli, hogy a lengyelek, az albánok, a szlovénok, a románok, a szlovákok és a grúzok sem jutnak tovább a csoportkörből.


A CBS Sports szintén kiadta Eb-jóslatát, ami szerint a magyar csapat az A-csoport harmadik helyén végez majd. A honlap a csoportmeccsek eredményeire is közölt prognózist, ez alapján a magyar válogatott Svájtól 2-1-es, Németországtól 2-0-s vereséget szenved majd, a skótok ellen viszont győz 2-1-re. A CBS szerint Magyarország egyik legjobb csoportharmadikként bejut a nyolcaddöntőbe, ahol Portugáliával kerül majd össze, ez a meccs azonban már megálljt parancsol a magyar csapatnak (Portugália –Magyarország 3-1, szól a jóslat).

Jamie Carragher szerint a legjobb nyolc között, a Transfermarkt szerint már a csoportban búcsúzik a magyar válogatott
Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség


Az Opta elemző oldal úgy látja, hogy a Magyarország, Németország, Svájc, Skócia négyes az egyik legkiegyenlítettebb csoport. A portál szerint Németország simán nyeri majd a csoportot, míg Svájcnak 61, Magyarországnak 59, Skóciának pedig 58 százalékos esélye van a továbbjutásra. Az Opta a végső győzelemre vonatkozóan is adott százalékos becslést, Magyarország 0,9%-ot kapott, míg az Európa-bajnoki címre Angliát tartják legesélyesebbnek 19,9%-kal.

Az Európa-bajnokság lehetséges alakulásáról a Liverpool legendája, a most TV-s szakértőként is tevékenykedő Jamie Carragher is elmondta a véleményét. Az egykori hátvéd a többi előrejelzéshez hasonlóan Németországot teszi a csoport első helyére, míg a magyar válogatottat a második, vagyis egyenes ágon továbbjutó pozícióba várja.

A közelmúltban nagyon jól teljesítettek. A Liverpoolban játszó Szoboszlai a sztárjátékosuk, aki szintén nagyon jól helytállt. Szerintem a magyaroknak jó Eb-je lesz


– jósolta Carragher, aki Svájcot a harmadik, Skóciát pedig a negyedik helyre várja a csoportunkban.

 

Az egykori játékos az egész Európa-bajnokság alakulását megtippelte. Szerinte Magyarország a legjobb 16 között Horvátországgal találkozik majd. Ebből a párharcból Carragher érvelése alapján a magyar válogatott jön majd ki győztesen, a horvátok csapata véleménye szerint már túl van a zeniten. Ezt követően Magyarország Angliával játszana a legjobb 8 között, és a szakértő szerint ez jelenti majd a végállomást a magyar csapat számára. Carragher úgy jósol, hogy Németország lesz az Európa-bajnok.

Nyitókép: Magyar Labdarúgó Szövetség

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#jóslat#esélylatolgatás

Címlapról ajánljuk