Sport

A magyar focit a multikulti viszi sikerre, hiába Orbán Viktor bevándorlásellenessége

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 13:37

Lehet „woke-ozni” napestig a brit lap szerint, de attól még a magyar fociválogatott sokszínűbb, mint egy Disney-film.

Az elmúlt 14 évben Magyarország a bevándorlásellenes kaptártudat középpontja lett: Orbán Viktor szerint „nem akarunk kevert fajúak lenni”. Azonban a „kirekesztő dogmája” hirtelen rugalmassá válik, amikor tud belőle politikai hasznot húzni: elég csak ránézni a magyar válogatottra, írja a Guardian.

A lap kiemeli, hogy a válogatott edzője sem magyar, valamint abban játszanak nigériai, brazil és dél-afrikai játékosok is. Ráadásul sok olyan akad, akit még csak nem is a magyar akadémiai rendszer nevelt ki.

Emlékeztetnek, hogy a CPAC Hungary-n számtalanszor elhangzott, hogy a multikulturalizmus aláássa a nemzeti egységet, árt a haladásnak és a növekedésnek, valamint megosztottságot eredményez.

Szerintük ez az érvelés egész pontosan akkor fog megbukni, amikor a magyar válogatott először pályára lép az Eb-n.

Ez azért lesz így, mert – ahogy a lap is elismeri – a magyar egy sportnemzet, és óriási büszkeséget okoz számukra, ha jól teljesít a válogatott. Vagyis a multikulti válogatott épphogy erősíti a nemzeti egységet, ahelyett, hogy gyengítené. 

Szerintük ez a hozzállás több sportágra is kiterjedhet. Nincs szó akkor „muszlim betolakodókról”, amikor állampolgárságot kap David Savarimanesh iráni, vagy Ismail Musukaev dagesztáni birkózó, és akkor sem migránsozik a kormány, amikor az olimpián Aida Mohamed, egy szír bevándorló lánya viszi Magyarország fáklyáját. Azt írják:

Orbán nem a bevándorlás ellen van, hanem a »rossz típusú« bevándorlás ellen. Ez nyilvánvaló a sportban, ahol a bevándorlásellenes szabályok még inkább véletlenszerűek.

Említik még azt is, hogy Orbán nativizmusán akkor is hajlandó hajlítani, ha magyar állampolgárságot adhat el orosz és kínai üzletembereknek a betelepedési kötvényen keresztül, illetve amikor a CPAC Hungary-n amerikai, brazil és belga előadók értekeznek arról, milyen rossz is a kultúrák keveredése.

A CPAC-ről az RTL Híradó riportját alább nézhetik meg:


Az idei foci-Eb mezdivatjáról pedig a Reggeliben volt szó:

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Sport#foci-eb#futball#magyar#válogatott#multikulti#orbán viktor#bevándorlás#cpac

Címlapról ajánljuk