Sport

Szoboszlai Dominik: Először jussunk tovább, de ha sikerül, akkor...

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 13:38

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a foci-Eb előtt beszélt a csapat csodatriójáról, esélyekről, csoportellenfelekről és a liverpooli mellőzéséről is.

Szoboszlai Dominik exkluzív interjút adott az M4 Sportnak, aztán a válogatott németországi bázisán sajtótájékoztató keretében is kérdezhették őt a magyar újságírók.

Mindkétszer megerősítette: most már teljes értékű munkát tud végezni az Izrael elleni sérülését követően. Elégedett a magyar válogatott főhadiszállásával, kifejezetten tágasak a szobák, bár hozzátette: bárhol képes elaludni.

Csapatkapitányként fontosnak tartja a motiváló, erőt adó beszédeket.

Minden meccs előtt mondok beszédet. A Svájc elleni kicsit leülősebb lesz: át kell majd gondolnom, mire van szüksége a csapatnak.


A jól muzsikáló Szoboszlai, Sallai Roland, Varga Barnabás hármassal kapcsolatban azt mondta: „Szabadság van. Mindenki figyeli a másikat, mindenki tudja, hogyha az egyikünk itt van, akkor a másiknak ott kell lennie. Be tudjuk tölteni egymás pozícióit, visszafutunk a másik helyett, vagy ha a másiknak nem jó, akkor a harmadik fut vissza.”

Természetesen mindenkit az érdekel leginkább, meddig juthat a magyar válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Szoboszlai megemlítette a 2004-ben mindenki döbbenetére aranyérmet szerző görög válogatottat. „Nyilván nem azt mondom, hogy meg fogjuk nyerni, de meneteljünk addig, amíg lehet.

Most kicsit ellentmondok Nagy Ádinak, mert szerinte elvárás lehet a továbbjutás. Ez valamilyen szinten igaz, mert olyan magasra tettük a lécet, hogy tényleg az lehet. 

De szerintem inkább fogjuk fel úgy: már az pozitívum, hogy háromból háromszor kijutottunk az Európa-bajnokságra. 


Egy nagyon nehéz csoportban vagyunk, mert a házigazda németekkel játszunk, meg a svájciakkal, akiknek a kerete elég komoly, meg a skótokkal, akik hasonlóak, mint mi. Ha mindenki látja, hogy mindent beleadtunk, és még így sem sikerült a továbbjutás, akkor nem lehetünk szomorúak. 

Mert van olyan, hogy nem sikerül. Ha továbbjutunk, akkor az összes mérkőzés ötven-ötven.

Először jussunk tovább, de ha sikerül, akkor utána elég nagy meglepetéseket tudunk okozni.


Legfőbb erősségüknek a csapategységet és a küzdeni tudást tartja, és megtalálta a pozitívumot abban is, hogy a Liverpoolnál az utolsó négy mérkőzésen már nem játszott annyit, mint korábban.

„Pozitívan állok a dolgokhoz. Úgy gondoltam, hogy jó, akkor koncentrálok az Eb-re: így kisebb eséllyel fogok megsérülni!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#szoboszlai dominik#magyar válogatott

Címlapról ajánljuk