Sport

Nyéki Balázs: két év helyett első nekifutásra BL-győzelem

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 14:21

A Ferencváros nyerte meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját a bombaerős olasz Pro Recco legyőzésével (12-11).

Varga Zsolt egy ideig egyszerre volt a magyar férfi-vízilabdaválogatott és a Ferencváros edzője, aztán amikor 2023-ban főállású kapitány lett, az addigi Fradi-másodedző, Nyéki Balázs vette át a zöld-fehérek irányítását.

Ekkor a VLV.hu-nak így fogalmazta meg az edzői hitvallását:

„Nyilván ki szeretném hozni a legjobbat a mindenkori csapatomból. De emellett nekem nagyon fontos, hogy olyan légkört alakítsak ki, amelynek jellemzője, hogy a játékosok szeretik egymást, szívesen jönnek le az uszodába, és jó hangulatban végzik a munkájukat. Alap, hogy legyen fegyelem és rend a csapatban, de mindezt úgy éljék meg, hogy jól is érzik magukat a mindennapokban, valahogy találjuk meg az egészséges balanszt, szerintem ebben az esetben tud a legmagasabb szinten teljesíteni egy játékos!”

Nyéki eredetileg úgy tervezte, hogy a második szezonjára fogja eljuttatni a Bajnokok Ligája-győzelemig a Ferencvárost, ehhez képest már az idén, tehát egy év után összejött mindez. Ezek után boldogan értékelt a Nemzeti Sportnak:

„Több tiszteletet szeretnék kérni a játékosaimnak – nem az önök részéről –, mindent megnyertünk, és mégis sok kritikát kaptunk azért, mert simává tesszük a meccseket. 

Nem mondom, hogy ettől dacosabbak lettek a fiúk, de meg akarták mutatni a világnak, hogy ők a legjobbak. 


A magyar bajnokság dominálása szükséges a Bajnokok Ligája-győzelemhez, ez be is bizonyosodott, szerintem innentől nincs több kérdés.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Sport#vízilabda#ferencváros#Nyéki Balázs#varga zsolt

Címlapról ajánljuk