Sport

Egy nullaszoros válogatott froclizza az Eb-ről lemaradó angol sztárt

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 11:12

Az X-en froclizza az angol válogatott Eb-keretéből kimaradó James Maddisont (Tottenham) a szintén a Premier League-ben futballozó Neal Maupay (Brentford).

Ezt a képet tette ki az X-re csütörtökön Neal Maupay francia focicsatár.


Január 31-éig kell visszaugranunk az időben, hogy megértsük az összefüggést.

Akkor rendezték meg a Tottenham–Brentford mérkőzést, amelyen a vendégek szereztek vezetést Maupay révén, aki az addig Maddisontól látott dartsozós gólörömöt mutatta be ünneplés gyanánt. Ezt nem hagyták annyiban Maddison társai, megfordították a meccset, és ők is „dartsoztak”.


Maddison akkor így reagált a plágiumra: „Valószínűleg túl kevés gólt szerzett az elmúlt években, hogy kifejleszthessen egy saját gólörömöt, ezért kellett az enyémet lemásolnia.” Maupay az Instagramon válaszolt: „Több gólt szereztem, és kevesebb kiesést éltem meg, mint James Maddison.”

Most pedig jött a fenti poszt, amivel nem vált népszerűvé a francia. A kommentelők arra buzdították, hogy mutassa meg a trófeáit (nincs neki), illetve arra buzdítják, hogy nézze együtt az Eb-t Maddisonnal. Hiszen Maupay sohasem szerepelhetett a francia felnőttválogatottban.

Azóta egyébként Maddison is megtörte a csendet, és az Instagramon arról írt, hogyha őszinte magával, be kell látnia, hogy miután visszatért a szezonbeli sérüléséből, valószínűleg nem tudott azon a szinten teljesíteni, amire Gareth Southgate szövetségi kapitánynak szüksége lett volna.

Nyitókép: X (Neal Maupay)

 

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#james maddison#angol válogatott#neal maupay#francia válogatott

Címlapról ajánljuk