Sport

Egy 60 millió eurós focistát is otthon hagy az angol válogatott

Ferkai MarcellFerkai Marcell

2024. június 6. 11:39

Marcus Rashford után újabb angol Premier League-sztár marad le az idei Európa-bajnokságról. Hiába fizettek érte már 60 millió eurót is átigazolási díjnak.

James Maddison elhagyta az angol válogatott edzőtáborát a pénteki, Izland elleni barátságos mérkőzés előtt. A Tottenham középpályása a 33 fős bő angol Eb-keretnek még tagja volt, és hétfőn csereként beállva játszott is a Bosznia-Hercegovina elleni barátságos meccsen. Ám aztán ő lett az első abból a hét játékosból, aki a hírek szerint kimarad a 26-os végleges Eb-névsorból. 

Volt olyan X-felhasználó, aki azt állította, James Maddison Instagram-biójában korábban még szerepelt az angol válogatott is, most viszont csak annyi van ott: „Tottenham Hotspur #10”.

Henry Winter szakíró fizetős Substack-cikkében kiemeli, hogy sokszor volt nagy angol kimaradó. Trevor Francis az 1986-os vb-ről maradt le, pedig jó szezont produkált a Sampdoriában; Steve McManaman 2002-ben Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, mégsem utazhatott a világbajnokságra; Ashley Cole 2014-es kihagyása is meglepetést jelentett. Jack Wilshere 2018-ban egy mémet gyártott a kihagyása kapcsán, amelyen Joe Hart kapustársával látható, azzal a felirattal: „Ne hallgass rájuk, Jack, jó futballisták vagyunk!”

A Leicestertől 60 millió euróért a Tottenhamhez igazoló Maddisontól nem várható hasonló humorizálás, a (valószínűsíthető) fájdalma pedig teljesen érthető, hiszen már megismerkedett az Eb-labdával, szerepelt a tornával kapcsolatos reklámfilmekben, beleélhette magát a németországi szereplésbe.

Más válogatottaknál olyan kulcsjátékos lehetne, mint nálunk Szoboszlai Dominik, az angoloknál viszont ennél sokkal erősebb a felhozatal.

Egyébként ha már Szoboszlai: Maddisonnak és a Tottenhamnek is a szezon eleje sikerült jól. 10 meccs után már 3 gólnál járt, aztán jött a Chelsea elleni 4-1-es vereség. A csapat kezéből kicsúszott az irányítás, odalett a lendület, Maddison pedig megsérült, és utána már semmi sem volt olyan, mint 2023 őszén.

Nyitókép: Reuters

#Sport#labdarúgás#foci#futball#foci-eb#angol válogatott#PRemier League#james maddison#leicester#tottenham#marcus rashford#gareth southgate#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk