Sport

Szoboszlaiéknak is ügyelniük kell a skót focistára, aki miatt Mourinho megölelt egy riportert

rtl.hurtl.hu

2024. június 6. 15:08

Az Eb-selejtezőkön hét gólt szerző Scott McTominay valószínűleg nem tartana itt, ha annak idején José Mourinho nem karolja fel.

A magyar válogatott tagjai jól teszik, ha szemmel tartják Scott McTominayt a június 23-ai skót–magyar Eb-csoportmeccsen. Korábban nem sok jel utalt rá, de a Manchester United középpályása lett a skótok legfőbb gólfelelőse: nyolc selejtezőmeccsen hét gólt szerzett.

A Talksport most előásott egy korábbi emlékezetes interjút, amiből kiderül, hogyha valaki, akkor a török Fenerbahcéhoz a napokban aláíró José Mourinho feltehetően nem lepődött meg annyira McTominay kivirágzásán.

Annak idején manchesteri edzősködése alatt éppen a portugál volt az, aki debütáláshoz segítette a skótot, akit fontos meccseken is bátran pályára küldött. Egy olyan időszakban is, amikor a csapat legnagyobb sztárját, a francia Paul Pogbát kispadoztatta.

Természetesen majd' minden alkalommal magyarázkodnia kellett emiatt. McTominay játéka pedig akkor még inkább volt hasznos, mint a nagyközönség számára látványos. Ezért Mourinho kellemes meglepetésként élte meg, amikor ez az egyik riporternek is feltűnt, és végre nem Pogbáról, hanem a „nagyon jól játszó” Scott McTominayről kérdezte Mourinhót.

Aki válaszul megölelte a riportert.


McTominay azóta is hálás felfedezőjének, aki abban is támogatta, hogy bár Angliában született, illetve nőtt fel, hallgasson a szívére, és inkább Skóciát válassza, amelyet skót nagyapja miatt képviselhet.

Nyitókép: MTI/EPA/GETTY/Laurence Griffiths

#Sport#labdarúgás#foci#futball#foci-eb#skócia#skót válogatott#magyar válogatott#Paul Pogba#josé mourinho#scott mctominay#manchester united

Címlapról ajánljuk