Sport

José Mourinho szeretne nagyokat futni – de nem a szurkolók elől

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 17:36

A török labdarúgócsapat, a Fenerbahce José Mourinho kinevezésétől várja az újabb bajnoki cím megszerzését. A legutóbb az AS Romát irányító portugál edző ezúttal sem aprózta el a bemutatkozást.

Nem akármilyen görögtűz fogadta Törökországban José Mourinhót.

 

Ez egyértelműen az egyik legnagyobb dolog a Fenerbahce és a török futball történetében


– mondta például az egyik Fener-szurkoló, hozzátéve, hogy 2014, a klub utolsó bajnoki címe óta a szurkolók türelmetlenné váltak, és ez sokszor agresszivitásba csap át. Mourinhót mindez egyáltalán nem ijeszti meg, sőt: „Nagy elvárás kell a szurkolók részéről. Helyezzenek ránk nyomást! Ez a fajta szenvedélye a motivációm részeˮ – jelentette ki.

Az Isztambulhoz sok szempontból hasonlítható Rómában sikerült meghódítania a (nem kevésbé nagyravágyó) szurkolókat, és most erre készül Törökországban is. A hírek szerint márciusban történt meg az első kapcsolatfelvétel a két fél között, de Mourinho csak az elmúlt hetekben szeretett bele a felvázolt projektbe.

Nemrég volt a 20 éves évfordulója annak, hogy a portugál edző a Portóval megnyerte a Bajnokok Ligáját, a kupa történetének legvalószínűtlenebb győzelmét aratva. A kieséses szakasz során egy utolsó perces góllal sikerült kiejteni Sir Alex Ferguson Manchester Unitedjét, amit Mourinho egy emlékezetes sprinttel ünnepelt meg.


Talán tudat alatt, talán nagyon is tudatosan utalt erre törökországi székfoglalójában:

Remélem, szerzünk gólokat az utolsó percben, és nem egyszer kiszaladhatok a szurkolókhoz. Még tudok futni, eh?


Nyitókép: REUTERS/Umit Bektas

#Sport#foci#futball#labdarúgás#josé mourinho#fenerbahce#AS Roma#Porto#bajnokok ligája#manchester united

Címlapról ajánljuk