Sport

Luka Doncicot a Real focicsapatának BL-győzelme „doppingolja” az NBA-nagydöntő előtt

rtl.hurtl.hu

2024. június 6. 17:50

Első NBA-nagydöntőjére készül Luka Doncic, akinek különösen kedves a Real Madrid labdarúgócsapatának európai diadala.

A Dallas Mavericks meglepetést jelentő fináléba jutásában (nem meglepő módon) kulcsszerepet játszó világklasszis korábban a Real Madriddal három spanyol bajnoki címet, két kupaaranyat és egy Euroliga-diadalt ért el.

Nem meglepetés, hogy különösen megdobbant a szíve, amikor korábbi klubjának labdarúgói megnyerték a Dortmund ellen a Bajnokok Ligáját.

Még szép, hogy láttam a Madrid meccsét. Újabb cím!

– mondta az első hivatalos sajtótájékoztatón, amit a magyar idő szerint péntek hajnalban rajtoló NBA-nagydöntő előtt tartottak. „Az emberek hozzászoktak a trófeákhoz Madridban” – tette hozzá.

Doncicot nem felejtették el a Real (kosárlabda)szurkolói, amikor a szezon elején barátságos mérkőzést vívott egymással a korábbi és mostani csapata, remek fogadtatásban részesítették.


Akkor azt mondta a Real Madrid TV-nek:

„A Real Madrid mindent megadott nekem. A Real Madridnak köszönhető, hogy az NBA-ben játszom. Mindent itt tanultam. Igazi madridista vagyok. Az Egyesült Államokban a Realt tartják a legjobb csapatnak az NBA-n kívül. Hiányoznak az itteni csapattársak, az edzők. Ha egyszer visszajövök Európába, a Real Madridot fogom választani.”

Egyelőre viszont az NBA-ben van dolga Doncicnak, mert Európában már mindent megnyert.

Nyitókép: Peter Casey (USA TODAY Sports)

#Sport#kosárlabda#nba#luka doncic#real madrid#dallas#dallas mavericks

Címlapról ajánljuk