Sport

„Tanulni kell a vereségből” – így értékelt Marco Rossi az ír meccs után

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 12:06

Kedd este megszakadt a magyar válogatott 14 meccses veretlenségi sorozata, Szoboszlai Dominik kapitánysága óta először kapott ki a csapat.

 

Megkezdődött a visszaszámlálás a németországi Európa-bajnokságra, amire felkészülési mérkőzésekkel hangol minden résztvevő csapat. A magyar válogatott kedden az írek ellen tartotta az utolsó előtti főpróbát a start előtt.

“Tanulni kell a vereségből” - így értékelt Marco Rossi az ír meccs után
A magyar válogatott Írország elleni kezdőcsapata Fotó: Reuters

A találkozó előtt mindkét fél elmondta, hogy számukra nem létezik barátságos meccs. A magyar válogatottnak természetesen a jó forma és az esetleges játékos-, vagy taktikabeli újítások kipróbálása volt a cél, de az íreknek sem volt tét nélküli az összecsapás, hiszen a legutóbbi mérkőzéseinek nem szerepeltek jól és szövetségi kapitányuk, John O’Shea pozíciója sem nevezhető stabilnak. Az meccs tehát más-más okból, de minkét együttesnek kulcsfontosságú volt.

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott a hajrában bekapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget. A találkozó után a játékosok és a stáb higgadtan értékelte a látottakat, de szinte mindenki elmondta, hogy az eredmény miatt csalódottságot éreznek.

“Tanulni kell a vereségből” - így értékelt Marco Rossi az ír meccs után
Marco Rossi Fotó: Reuters

Marci Rossi a lefújást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a csapat természetesen győzelmi céllal lépett pályára és az írek egyenlítő gólja után is a vezetés megszerzése volt az elsődleges.

Írországnak két helyzete volt, mégis két gólt kaptunk. Tanulni kell a vereségből, mert tény, hogy minden kapott gólt hiba előz meg, de hiba és hiba között is van különbség. A 92. percben nem lehet ilyen gólt kapni. Nyerni akartunk, de ha képtelen vagy megszerezni a győztes gólt, akkor meg kell tanulnod megtartani a döntetlent

– nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki hozzátette azt is, hogy a játékosok, főként Loic Nego és Dárdai Márton fizikai állapotával is volt probléma. Ezzel együtt kiemelte, hogy érzése szerint a magyar csapat nem érdemelt vereséget.

Nem vagyok boldog a vereség miatt, és persze sokat beszéltünk a tizennégy meccses veretlenségi sorozatról, de mindig mondtam, hogy nem vagyunk Anglia vagy Németország szintjén. Továbbra is egy építkezési folyamatnál vagyunk. Bízom benne, hogy nem történt semmi tragédia, és egyik játékost sem kell nélkülöznöm sérülés miatt.

– tette hozzá az olasz szakember.

“Tanulni kell a vereségből” - így értékelt Marco Rossi az ír meccs után
Lang Ádám Fotó: Reuters

A meccs után a magyar gól szerzője, Lang Ádám is megszólalt a Sportal TV-nek, és elmondta, hogy a csapat védelme ezúttal nem volt kellően szervezett és fegyelmezett.

Biztos vagyok abban, hogy még egyszer két ilyen gólt nem fogunk kapni. De nincs temetői hangulat. Időben jött ez a pofon, hiszen ezekre az apró részletekre oda kell figyelni, mert ez akár a mérkőzésbe is kerülhet.

– foglalta össze Lang, aki beszélt arról is, hogy korábbi lábközépcsont-sérülése már rendbe jött, de még nem érzi magát száz százalékos formában, ezért is cserélték le a 73. percben.

Ahogy Marco Rossi, úgy a magyar válogatott védője is bizakodó a jövőt illetően, és hisz abban, hogy a csapat hamar talpra áll a vereség után. Javításra szombat este hattól a debreceni Nagyerdei Stadionban lesz lehetősége a csapatnak, az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen.

Nyitkókép: Reuters

#Sport#foci#foci eb#magyar fociválogatott#felkészülési meccs#írország#marco rossi#Lang Ádám

Címlapról ajánljuk