Sport

Végre hivatalos: Mbappé a Real Madridban folytatja

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 20:23

A hírt a Real Madrid a honlapján erősítette meg.

A világbajnok Kylian Mbappé a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását, írja az MTI. A 25 éves francia játékos Madridba szerződését a teljes nemzetközi sportsajtó hónapok óta tényként kezelte, újdonsült együttese azonban csak hétfőn, két nappal a klubtörténet 15. BL-diadala után jelentette be érkezését.

A spanyol bajnok Real ötéves szerződést kötött az ingyen megszerzett támadóval, aki május 10-én közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik a Paris Saint-Germaintől. Mbappéval így tovább erősödik a Real Madrid már eddig is félelmetes támadószekciója, amelyből Jude Bellinghamet és Vinícius Jr-t is az Aranylabda-várományosok közé sorolja a sajtó.

A 2022-es világbajnokság gólkirályának lejárt a szerződése a PSG-nél, amelyhez 2017-ben szerződött az AS Monacótól, és amelyben gólrekorder lett, továbbá hatszor nyert bajnoki címet, négyszer pedig Francia Kupát, de a Bajnokok Ligájában nem tudott a csúcsra érni. Ehhez legközelebb 2020-ban volt, amikor a döntőben alulmaradt a Bayern Münchennel szemben.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnok, négy évvel később vb-ezüstérmes Mbappéért a PSG 180 millió eurót fizetett hét éve a Monacónak. A nemzeti együttesben 77 találkozón 46 találat a mérlege, s ő a franciák csapatkapitánya.

Nyitókép: MTI / EPA / Yoan Valat

#Sport#real madrid#mbappé#futball#klub#BL#focista

Címlapról ajánljuk