UEFA

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligáját

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 0:00

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását, amelynek szombati döntőjében 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot a londoni Wembley Stadionban.

A gól nélküli első félidőt követően – amelyben a németek voltak jóval veszélyesebbek – a spanyol bajnok a védő Dani Carvajal szöglet utáni fejesével szerezte meg a vezetést a 74. percben, majd a 83. percben Vinícius Junior állította be a végeredményt. A Real Madrid a 15. diadalát aratta a legrangosabb európai kupában.

Bajnokok Ligája, döntő:
Real Madrid – Borussia Dortmund 2-0 (0-0)
London, Wembley Stadion, 86 212 néző
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy - Valverde, Kroos (Modric, 86.), Camavinga - Bellingham (Joselu, 85.) - Rodrygo (Militao, 90.), Vinícius Júnior (Lucas Vazquez, 94.)
Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Can (Malen, 80.), Sabitzer - Adeyemi (Reus, 72.), Brandt (Haller, 81.), Sancho - Füllkrug
gól: Carvajal (74.), Vinícius Júnior (83.)
sárga lap: Vinícius Junior (35.), illetve Schlotterbeck (40.), Sabitzer (43.), Hummels (79.)

A rocksztár Lenny Kravitz minikoncertjét követően közjátékkal indult a finálé, rögtön a kezdés után először egy, aztán további három szurkoló futott be a gyepre, akik a játékosokkal készítettek közös képeket.

Az első helyzetre a 21. percig kellett várni, ekkor Adeyemi lépett ki a leshatáron, elhúzta a labdát Courtois mellett, de túlságosan kisodródott, így éppen a hibázó spanyol védő menteni tudott. Két perccel később Füllkrug még közelebb volt a gólhoz, de lövése kijött a kapufáról, igaz, talán lesről indult. A Real Madrid az első félidőben ugyan 64 százalékban birtokolta a labdát, de helyzetet nem tudott kialakítani.

A következő BL-meccseket már RTL streamingplatformján lesznek láthatók, hiszen a 2024/25-ös szezontól az RTL+-ra költözik a Bajnokok Ligája.

A második félidőben már veszélyesebben futballozott a spanyol bajnok, a németek játéka pedig visszaesett. A 74. percben a klubszinten a búcsúmeccsét játszó Toni Kroos szöglete után a védő Dani Carvajal fejesével megszerezte a vezetést a Real Madrid. A 32 éves futballista pályafutása második gólját szerezte a BL-ben, 3111 nappal ezelőtt, 2015 októberében egy Sahtar Donyeck elleni csoportmeccsen talált a kapuba. Három perccel később Jude Bellingham ziccerből dönthette volna el az összecsapást, de hibázott. A 83. percben aztán mégis eldőlt a BL-trófea sorsa, Vinícius Junior büntette meg, hogy a dortmundiak eladták a labdát, ezzel másodszor volt eredményes a legrangosabb európai kupa döntőjében.  A hajrában a Dortmund erejéből már csak egy les miatt meg nem adott gólra futotta. A Real továbbra is veretlen a BL-döntőkben.

MTI, kép: MTI/AP/Frank Augstein

#UEFA#Sport#foci#BL#real madrid#borussia dortmund#döntő

Címlapról ajánljuk