Sport

Ismét a magyar válogatott tagja a korábban román színekben versenyző Rapport Richárd

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 18:12

Két év romániai versenyzés után Rapport Richárd visszatér a magyar válogatottba. Lékó Péter is bejelentette, hogy újra versenyez.

A két éve román színekben versenyző Rapport Richárdot visszamagyarítottuk, azaz a szeptember 10-én kezdődő budapesti sakkolimpián újra a magyar válogatottat erősíti – írja a 24.hu. A bejelentést a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Sakkszövetség tette hétfőn.

Rapport 2022 tavaszán költözött Romániába, és kérvényezte, hogy román színekben indulhasson a versenyeken, ugyanakkor nem lett román állampolgár. A sakkozó, akit sokan sakkvirtuóznak tartanak, már 14 évesen nemzetközi nagymesteri címet szerzett.

A sakkolimpiai tagok közé bekerült továbbá a kétszeres sakkolimpiai ezüstérmes Lékó Péter is, aki öt év kihagyás után tér vissza versenyezni. Őt sokáig győzködték, de az volt a feltétele, hogy Rapport is térjen vissza, amit most teljesült.

Polyánszky Zoltán szövetségi elnök azt mondta, Rapport és Lékó csatasorba állításával Magyarország mindenképpen erősödött, a májusi ranglistán 11. volt a válogatott. Richárddal 2-3 helyet biztosan előre léptünk – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

#Sport#rapport richárd#lékó péter#sakk#sakkolimpia#budapest#visszatérés

Címlapról ajánljuk