Sport

Fegyelmit indítottak Csipes Ferenccel szemben, miután Kozák Danuta verbális zaklatással vádolta

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 14:10

Az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenység alól Csipes Ferencet – közölte a sportági szövetség.

Mint arról beszámoltunk, a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta verbális molesztálással vádolta Csipes Ferenc kajakedzőt

„Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyot, és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon” – írta a hatszoros olimpiai bajnok kajakos az edzőről.

Ezt követően hivatalos állásfoglalás tett közzé a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

„Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését! Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását. Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!” – írják.

Nyitókép: Csipes Tamara készülődik a női kajak egyesek 500 méteres középfutamára Duisburgban 2023. augusztus 24-én. Mellette édesapja és edzője, Csipes Ferenc olimpiai bajnok kajakos. Fotó: MTI/Kovács Tamás

#Sport#csipes ferenc#kozák danuta#verbális molesztálás#felfüggesztés#fegyelmi#kajak

Címlapról ajánljuk