Sport

Hétvégén kieshet a 216 millióért műfüves pályát kapó Kisvárda és bajnok lehet a Ferencváros

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 15:22

A körülményekre senki sem panaszkodhat Kisvárdán, mégis, akár már szombaton biztossá válhat a helyi focicsapat búcsúja a magyar első osztályú bajnokságból. A légiósokat már figyelmeztette a klub.

A hétvégén megpecsételődhet a Kisvárda sorsa. Ha a csapat kikap a Ferencvárostól, miközben az Újpest, a Zalaegerszeg és a Kecskemét is nyer, akkor a legközelebbi csapat is 13 ponttal elhúz tőlük, és ekkora hátrányt már nem lehet ledolgozni 4 forduló alatt.

A Kecskemétnek elég nagy esélye van a győzelemre, ők a tökutolsó Mezőkövesddel játszanak hazai pályán. Az Újpest szintén otthon fogadja az MTK-t, itt azért már reménykedhet a Kisvárda abban, hogy megmarad a matematikai esély a bennmaradásra. A legnehezebb dolga egyébként a Zalaegerszegnek lesz, ők a Fehérvár vendégei lesznek.

Akinek viszont nem kell számolni, az a Ferencváros. Ők ugyanis, ha legyőzik a Kisvárdát, akkor biztosan bajnokok lesznek függetlenül attól, hogy ki mit játszik. Ez lehet zsinórban a Fradi 6. bajnoki címe.

216 millió műfüves pályára

A kisvárdai futballklubról nemrég megírtuk, hogy új műfüves pálya építésére írtak ki pályázatot 216 millió forint értékben. A kivitelező Orbán Viktor páholytársa lesz, aki egyben a Zalaegerszeg focicsapatának a tulajdonosa. A Seszták Miklós fideszes országgyűlési képviselőhöz, korábbi fejlesztési miniszterhez köthető csapat városában már van stadion, sporthotel és edzőpálya, de lehet, hogy NB I-es csapat már nem sokáig.

A közelmúltban a kisvárdai csapat kénytelen volt közleményt kiadni, amelyben ügyvédi állásfoglalással figyelmeztették a nem kevés külföldi játékosukat, hogy szerződést szegnek, ha a kiesés miatt otthagyják Kisvárdát.

Nyitókép: A gólszerző kisvárdai Boban Nikolov, mellette csapattársai, Körmendi Kevin (k) és Vida Kristopher (j) az első gól után ünnepel a labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a fővárosi Unione FC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a III. kerületi TVE Sporttelepen 2023. november 1-jén – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#kisvárda#ferencváros#nb1#bajnok#kiesett

Címlapról ajánljuk