Sport

Csányi elégedetlen a túl sok és középszerű külföldi focistával

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 14:42

A labdarúgó-szövetség nyolcmilliárdos profittal zárta a múlt évet.

Gazdaságilag rendkívül sikeres évet zárt a Magyar Labdarúgó Szövetség Csányi Sándor szerint. Az MLSZ elnöke a szövetség pénteki közgyűlésén azt mondta, nyolcmilliárdos profittal zárták a tavalyi évet, idén pedig 57 milliárd forint jut a magyar futball fejlesztésére, héttel több, mint tavaly. A többlet egyik felét az amatőr labdarúgásra, a másik felét a futsalra fordítják – idézi az MTI az elhangzottakat.

Csányi szerint „a kirakat a válogatott”, nagy sikernek nevezte, hogy a nyári Eb-re egyenes ágon jutott ki a nemzeti együttes, ami 14 mérkőzés óta veretlen, hat meccsen gólt sem kapott. Újságírói kérdésre elmondta, hogy Marco Rossi hosszabbítása még nincs napirenden, másfél évig van szerződése, de bízik abban, hogy a szövetségi kapitány „innen megy nyugdíjba húsz év múlva”.

Az elnök szerint az MLSZ nem teljesen elégedett a korosztályos válogatottakkal, szerinte későn kerülnek felnőtt csapatba a játékosok. „Külföldön az U21-es válogatottak már az élvonalban futballoznak, nálunk pedig örülünk, ha az NB II-ben rendszeresen játszanak” – mondta Csányi.

Nem vagyok a külföldiek ellen, csak ha túl sok van és középszerűek, az nem jó. A fiatalpercek csökkennek, ráadásul az NB I-ben pályára lépett 51 U21-es labdarúgóból tíz adja a játékpercek 53 százalékát

– közölte. Arról is beszélt, hogy a 2025/26-os idényig 12 csapat marad az élvonalban. „A 16-os mezőnyt el tudnám képzelni, de van egy anyagi korlátja, mit bír el a magyar gazdaság” – jelentette ki. Szerinte emelkedik ugyan a nézőszám, de a 4000 körüli átlag még mindig alacsony, „hiába javult a színvonal”.

Ezen kívül bízik abban, hogy Magyarország 2026-ban BL-döntőt rendezhet, rajtunk kívül erre Olaszország jelentkezett, az UEFA pedig a május 22-i Európa-liga-döntő előtt hoz döntést.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Sport#foci#labdarúgás#mlsz#csányi sándor#nb1

Címlapról ajánljuk