Sport

Építkezéseken dolgozik Kozma Dominik egykori úszó

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 11:22

Kozma Dominik szeretne egyszer asztalosként kiteljesedni, de nem a szokványos préselt bútorlapokkal dolgozna, hanem igazi komoly fákkal.

„Fontosak az érmek, de szerintem nemcsak azokra kell büszkének lenni, hanem főleg a mindennapi munkára. Húsz éven át minden áldott nap hajnali négy negyvenkor felkelni, lemenni az uszodába és csinálni. Az úszás nem olyan sport, amit napi egy-két óra edzéssel le lehet tudni, mert utána is, este is, ünnepnapokon is, mindig oda kell figyelni, nem lehet kiengedni. Ez az igazi teljesítmény, ami nem mindig látszik abból, hogy milyen érem kerül a zsákba, kerül-e egyáltalán” – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kozma Dominik, aki a 2017-es világbajnokságon óriási bravúrt bemutatva bronzérmes lett a magyar váltóval 4×100 méteres gyorsúszásban.

Az egykori sportoló azt is elárulta, hogy van egy kis vitrine, abba tette a számára kedvesebb medálokat, a többit pedig az ágya alatt tartott ládába dobálta.

Kozma Dominik utoljára a tokiói olimpián úszott versenyen, azóta építkezéseken dolgozik. „Földmunkagépekkel dolgozom építkezéseken, terepet rendezek, lyukat fúrok, ások, mindent csinálok, ami például a betonalapokhoz kell. Egy barátommal együtt kezdtük a vállalkozást, saját gépeink vannak, amikkel magunk végezzük a melót. Mindig is »handyman« típus voltam, szerettem ezermesterkedni, és most élvezem, hogy építünk, létrehozunk valamit. Az úszásból a kemény munka megmaradt az életemben, és új célokat tűztem ki magam elé. Szeretnék egyszer asztalosként kiteljesedni, de nem a szokványos préselt bútorlapokkal dolgozni, hanem igazi komoly fákat megmunkálni. Meglátjuk, hova fut ki az építkezős énem” – mondta.

Milák Kristófról is megkérdezték Kozma Dominikot, aki szerint arra mondják, hogy fura, aki szembemegy a megszokottal, de sokszor idővel az válik megszokottá, ami régebben furának hatott. 

„Mi van, ha Kristóf a nagy könyvekben előírt felkészülésen változtatva is eléri a célját a párizsi olimpián? Az is lehet, hogy éppen új utat tapos ki, amivel ha ugyanolyan sikeres lesz, választási lehetőséget teremt a többi úszónak, hogy így is lehet csinálni, még ha ez nem is tetszik most mindenkinek. Ő egy világcsúcstartó, várjuk ki a végét” – fogalmazott.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Sport#kozma dominik#építkezés#úszás#életút#visszavonulás#asztalos#Karrier#élsport

Címlapról ajánljuk