Sport

A román bajnoki meccsen is megemlékeztek Navalnijról

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 20:05

Négy perc késéssel kezdődött a Craiova–CFR Cluj bajnoki meccs, mert a hazai csapat molinóval emlékezett meg a pénteken meghalt Navalnijról.

Négy perc késéssel kezdődött Románia élvonalában a Craiova–CFR Cluj bajnoki meccs, mert a hazai csapat molinóval emlékezett meg a pénteken meghalt orosz ellenzéki politikus-aktivistáról, Alekszej Navalnijról, írja a Sportal. A meccs végül 2-2-re végződött.

A Román Labdarúgó Szövetség azt írta, hogy a Craiova előre szólt nekik az akció tervéről. Ők semmi akadályát nem látták ennek, így elfogadták a klub javaslatát. A megemlékezésről készült fotókat alább lehet megnézni:

Navalnij halálával kapcsolatban már elkezdett terjedni az az elmélet, hogy valójában Putyin gyilkoltatta meg őt. Az aktivista halálát övező furcsa körülményekről ma hosszabb cikkben számoltunk be.

Az RTL Híradó pedig arról számolt be: meg kellett ismételni Navalnij boncolását, mert az első nem volt eredményes. Erre hivatkozva nem adták ki Alekszej Navalnij holttestét anyjának. A pénteken meghalt politikus szóvivője szerint csak az időt húzzák, hogy eltakarítsák a nyomokat, amely bebizonyítaná, hogy Navalnijt megölték a börtönben. Szombat estig több mint 400 embert tartóztattak le Oroszországban, mert emlékezni mertek Putyin legnagyobb kritikusára.

Nyitókép: Twitter

#Sport#románia#bajnok#meccs#navalnij#megemlékezés#molinó

Címlapról ajánljuk