Sport

Hivatalos: otthagyja a Mercedest és a Ferrarinál folytathatja Hamilton 2025-ben

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 15:51

A versenyző bármelyik percben bejelentheti, hogy jövőre nem a Mercedesnél folytatja. Frissítés: már hivatalos a csapatváltás.

Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest, és a 2025-ös szezonra a Ferrarihoz igazol, írja több sporttal foglalkozó kiadvány, köztük a Sky News. A hírt még nem erősítette meg maga a versenyző, de az a szakma várakozása, hogy ez hamarosan meg fog történni.

Az igazolás azért is sokkoló, mert Hamilton kétéves szerződést írt alá korábban a Mercedesszel, tehát elvileg 2025-ben is az ő csapatukban versenyzett volna. Most azonban úgy tudni, hogy korábban véget érhet a szerződés, és jövőre ő veheti át a Ferrarinál Carlos Sainz helyét.

A hírt a Mercedes Brackley-ben dolgozó munkatársaival már délután közölték, a hivatalos bejelentés előtt, írja a Sky. A közvetítőnek se a Ferrari, se a Mercedes nem kívánta egyelőre kommentálni az értesülést. A váltással Hamilton egy csapatba kerül Charles Leclerc-kel, aki múlt héten írt alá a Ferrarival.

Frissítés: immár hivatalos, Hamilton aktiválta a felmondási záradékot a Mercedes-szerződésében, a Ferrari pedig csütörtök este megerősítette, hogy a hétszeres világbajnok hozzájuk szerződött – adta hírül csütörtök este a Skysport.

Korábban beszámoltunk arról, amikor Floridában a versenyző szivárványszínű sisakkal tüntetett az itteni LMBTQ-ellenes törvények ellen. Azt is felidéztük, amikor a világklasszis versenyző Budapestre látogatott, hogy megünnepelje Palvin Barbi születésnapját.


Nyitókép: Amin Jamali / Getty Images

#Sport#forma-1#lewis hamilton#átigazolás#f1#mercedes#ferrari

Címlapról ajánljuk