Sport

Michael Owen fia az apjához hasonló focista lehetett volna, de az orvosok rossz hírt közöltek

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 7:56

A legendás angol labdarúgó, Michael Owen fia korosztálya egyik legjobb focistája volt gyerekként, és focikarrierről álmodott. Azonban egy olyan betegséggel diagnosztizálták, ami szép lassan lehetetlenné tette, hogy profi labdarúgó legyen.

Apja nyomdokait követve profi labdarúgó akart lenni Michel Owen fia, aki gyerekként korosztálya egyik legjobb játékosa volt. A most 17 éves James Owen álmait azonban szétzúzta, amikor hatévesen egy örökletes szembetegséggel diagnosztizálták, ami szép lassan tönkretette a látását – írta a Mirror.

A lapnak Michael Owen elmondta, hogy „James mindig is tehetséges volt”, és arra gondolt, hogy jó esélye van a profi focikarrierre. James Owen közölte, hogy a diagnózis után tovább játszott, mert a Stargardt-féle makuladisztrófia nevű betegség csak lassan fejti ki hatását, de egy idő után eljutott arra a pontra, hogy „tudtam, hogy nem lesz focikarrierem”.

James Owen elmondta, hogy szeme romlásával együtt is a legjobbak között volt, de „mindenki más kezdett egyre jobb lenni”, és annyira frusztrálni kezdte a játék, hogy inkább abbahagyta, miután biztossá vált, hogy nem lesz belőle profi.

Nyitókép:  Michael Owen az angol válogatott tagjaként az 1998-as világbajnokságon. Fotó: Ben Radford /Allsport

#Sport#micahel owen#labdarúgás#foci#futball

Címlapról ajánljuk