Sport

Hiába a havi 625 milliós fizetés Henderson fél év után lelépett a szaúdi ligából

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 5:40

A Liverpool egykori csapatkapitánya, Jordan Henderson gigapénzért írt alá szaúdi csapatához. Fél év után azonban máris továbbállt, az Ajaxhoz igazolt.

Bombameglepetés volt a nyáron, amikor a Liverpool egykori csapatkapitánya Jordan Henderson is a szaúdi ligába, az Al Ettifaq csapatához igazol. Az angol középpályás heti 156 milliós, vagyis havit 625 millió forintos fizetésért választotta a közel-keleti országot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ő volt az egyetlen, aki fogta a pénzt és futott. Neymar, Cristiano Ronaldo, Benzema vagy a Lazio kiváló, mindössze 28 éves szerb játékosa, Sergej Milinković-Savić is így tett, és akkor a temérdek 30 év körüli Premier League-ből távozó, előzőleg nagycsapatokban játszó (Firmino, Kanté, Fabinho, Mahrez) focistáról még nem is beszéltünk.

Ajánló: Az európai focinak az lehet az egyetlen esélye, ha a pénz tényleg nem minden

Az ajánlóban olvasható cikkünket tavaly nyáron írtuk, és ha az európai foci nem is menekült meg teljesen, azért az látszik, hogy a pénz tényleg nem minden. Legalábbis erre enged következtetni, hogy Henderson fél év után visszatér Európába és az Ajaxhoz igazol. Ezzel kapcsolatban a Telex azt írja, hogy az angol klasszis döntésében közrejátszhatott, hogy a családja állítólag nem érezte komfortosan magát Szaúd-Arábiában, valamint az is, hogy Európából valószínűleg könnyebben kerül be az Európa Bajnokságra készülő angol válogatottba.

Nyitókép: Hamad I Mohammed / Reuters

#Sport#jordan henderson#Ajax#igazolás#szaúd-arábia#foci

Címlapról ajánljuk