Sport

„Kristóf úgy látja, még mindig nincs késő” – a klubelnök bízik Milák olimpiai indulásában

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 16:56

Milák Kristóf uszodában továbbra sem edz, de a konditerembe lejár az erőnléti edzőjével. 

Milák Kristóf olimpiai bajnok és világcsúcstartó úszó pihenőt kért a nyárra, mert fizikailag és mentálisan is elfáradt. Szeptemberre ígérte, hogy újult erővel vág neki az olimpiai felkészülésnek, de azóta sem kezdte meg a kemény munkát. Ennek ellenére ő és a klubelnöke is optimista – írta a Sportal.

Gergely István, a Honvéd ügyvezető elnöke a lapnak azt mondta, hogy időnként találkozik a sportolóval, akinek komoly uszodai tréningjei továbbra sincsenek, de a konditerembe lejár az erőnléti edzőjével. Ezen kívül gyógytornára is jár, valamint rehabilitációs gyakorlatokra, azaz a klubelnök szerint amit a „szárazföldön” meg kell tennie, azt megteszi.

Kristóf úgy látja, még mindig nincs késő, megfelelő formába kerülhet a párizsi versenyekre. És mivel bízom benne, én is így látom

– tette hozzá. Azoknak, akik úgy gondolják, hogy Milák Kristóf mindenkit bizonytalanságban tart, és nem dolgozik meg a fizetéséért, azt üzente Gergely István, hogy a klub pontosan tudja, hogy Milák Kristóf hol van és mit csinál. „Azt pedig, hogy megdolgozik-e a fizetéséért, nem mások hivatottak eldönteni. Azt meg ne felejtse el senki: mégis csak egy olimpiai, világ és Európa-bajnok, világcsúcstartó sportemberről beszélünk” – tette hozzá.

A klubelnök azt is megjegyezte, hogy a Honvéd nem tudja rákényszeríteni Milák Kristófot arra, hogy ne hagyjon fel az úszással, de minden támogatást biztosít neki. 

A sportoló október elején a Fókusznak beszélt az állapotáról:


Nyitókép: Derencsényi István/MTI

#Sport#milák kristóf#úszás#felkészülés

Címlapról ajánljuk