Sport

Átmeneti állapot jön az ökölvívó szakszövetségnél: szombaton csak ügyvezető testületet állítanak fel

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 5:39

A korábbi tervek szerint elnököt és elnökséget is választottak volna, de az olimpia idejére békét kötöttek a felek.

Ügyvezető testületet állít fel a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a szombati rendkívüli közgyűlésen az alapszabály módosítását követően.

Kurtucz Csaba elnök, valamint az elnökség október 20-án lemondott, és az alapszabály alapján lemondásukkal az érintett testületek működése is megszűnt. A korábbi elnök, valamint az elnökség között ugyanis annyira elmérgesedett a helyzet, hogy mindenki benyújtotta a lemondását, majd kölcsönösen fel is jelentették egymást. 

A szövetség honlapján az olvasható, hogy az elnök, elnökség, illetve a vezető tisztségviselői posztra aspirálók közös nyilatkozatot tettek, és ez alapján egyhangúlag támogatják a szombatra meghirdetett rendkívüli közgyűlés alapszabály-módosítását, azaz az ügyvivői testület létrehozását. Egyben kijelentik, hogy a testület felállásával egyidejűleg vezető tisztségviselői mandátumunk hatályát veszti, lemondásunk hatályba lép.

A közös nyilatkozat aláírói – mások mellett Kurtucz és Kovács Kokó István is – kifejezik azon szándékukat, hogy 2024 szeptemberében megválasztják öt évre az elnököt és elnökséget is. 

„Addig mindannyian a magyar ökölvívás olimpiai sikereiért és az ökölvívósport mindennapos munkájának támogatása érdekében fogunk dolgozni. A vezető tisztségviselők megválasztására vonatkozó kampányt a 2024-es ügyrend szerinti tisztújító közgyűlést megelőző ötven napra szűkítjük, az addig tartó időszakban mindannyian tartózkodunk a sport szellemétől idegen megnyilatkozásoktól” – írták.

A szövetség november 18-i közgyűlésén az eredeti tervek szerint megválasztották volna az elnököt és az elnökséget is. A vezető pozícióra Kurtucz Csaba korábbi elnök, valamint Kovács Kokó István is bejelentkezett: utóbbi az rtl.hu-nak azt mondta, hogy több elismert szakembert is meg tudott győzni arról, hogy támogassák őt, és térjenek vissza bokszéletbe.

Elnökválasztás helyett végül tehát a halasztás mellett döntöttek az olimpia idejére, így majd csak jövő szeptemberben derül ki, ki lesz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Sport#Magyar Ökölvívó Szakszövetség#kovács kokó istván#boksz#kurtucz csaba

Címlapról ajánljuk