Sport

Kidobták a meccsről a szurkolót, aki rasszistán mutogatott a Real Madrid sztárjának

rtl.hurtl.hu

2023. október 22. 15:03

„Ez már a 19. elszigetelt eset” – így kommentálta Vinicius Jr, a Real Madrid brazil játékosa azt, amikor a spanyol Sevilla egyik szurkolója rasszista gesztusokat tett felé a La Liga meccsén, számolt be a Sky News.

Vinicius Jr emellett méltatta a Sevillát, amiért gyorsan intézkedtek az ügyben, és rögtön eltávolították a szurkolót a nézőtérről. A focista azt üzente a spanyol hatóságoknak, hogy „csinálják a dolgukat, és véglegesen változtassák meg a törvényeket”.

A 23 éves futballistát egy szurkoló majomgesztusokkal próbálta felhúzni a szombati meccsen. Később arról is beszélt, hogy eljutott hozzá egy másik videó is, amelyen egy gyerekkorú szurkoló viselkedett hasonló módon. Neki azt üzente: „Sajnálom, hogy nincs senki melletted, aki oktatni tudna”.

A Sevilla arról számolt be, hogy a felnőtt szurkolót eltávolítása után átadták a hatóságnak. Ígérték, hogy szurkolói tagságát is meg fogják szüntetni. Májusban a Madrid-Valencia meccset meg is kellett szakítani azért, mert egy szurkoló hasonlóan zaklatta Vinicius Jr-t.

Nyitókép: Fran Santiago / Getty Images

#Sport#real madrid#futball#rasszista#szurkoló#sevilla#meccs

Címlapról ajánljuk