Sport

Huligántámadás veszélye miatt nem sétált a román válogatott Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. október 12. 9:38

A román válogatott végül csak a Halászbástyához ment ki, lemondtak a sétáról.

Lemondta mérkőzés előtti budapesti sétáját a román válogatott, mert az MLSZ huligántámadás veszélyére figyelmeztette a múlt hét végén figyelmeztette a román szövetséget – írja a Telex.

A bukaresti Fanatik.ro szerint a magyar szövetség azt kérte, hogy ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. „Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak”.

A román válogatott azért van Budapesten, mert itt fogadják a belarusz válogatottat. A román válogatott végül lemondott a sétáról, mindössze a Hilton közelében, a Halászbástyához ugrottak ki.

Az MLSZ kommunikációs osztálya a Nemzeti Sporttal azt közölte, hogy nincs tudomása figyelmeztetésről az újpesti Szusza Ferenc Stadionban tartandó belarusz–román Eb-selejtezővel kapcsolatban.

Történelme legnagyobb zakójába futott bele a magyar fociválogatott tíz éve, Dzsudzsák Balázs csak sírni szeretett volna:


Nyitókép: Reuters/George Calin

#Sport#románia#válogatott#foci#huligán#támadás

Címlapról ajánljuk