Sport

Eric, az angolna nyomdokain jár a szomáliai futónő, aki lassúsági rekordot döntött a világversenyen

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 18:57

Nasra Abukar azt mondta, érez magában annyi lendületet, hogy a budapesti atlétikai vb-n is rajthoz álljon.

Új rekord született a 31. Nyári Egyetemi Világjátékokon a kínai Csengtuban: a verseny történelmének legrosszabb eredményét produkálta női 100 méteres síkfutásban a szomáliai versenyző, Nasra Abukar. A futam győztese a brazil Gabriela Silva Mourao lett 11,58 másodperces idővel, Abukar pedig tíz másodperccel később, 21,81 másodperc alatt ért célba.


A csekély tapasztalattal bíró sportoló indulása komoly vitát kavart, azt beszélik ugyanis, hogy csak azért állhatott rajthoz, mert a nagybátyja a szomáliai atlétikai szövetség alelnöke. A tisztviselő már gratulált is unokahúgának, hogy bekerült a futócsapatba. A szomáliai sportminiszter viszont úgy nyilatkozott, hogy Abukar indulása lejáratta Szomáliát, és kivizsgálják, milyen kiválasztási folyamat eredményeként indulhatott a versenyen.

A Sportbible azt írja, hogy a hírek szerint a verseny után Abukar azt nyilatkozta kínai újságíróknak, hogy úgy érzi, van még benne lendület, és tervezi, hogy a budapesti atlétikai világbajnokságon is indul.

Híres lassúsági rekorder sportoló volt az egyenlítő-guineai úszó, Eric Moussambani, aki „Eric, az angolna” néven vált ismertté a 2000-es sydney-i olimpián, ahol több mint kétszer annyi idővel ért célba százméteres gyorsúszásban, mint vetélytársai. Magyarországi népszerűségéhez az az interneten terjedő felvétel is hozzájárult, amelyen a néhai Knézy Jenő kommentálja teljesítményét, attól féltve a sportolót, hogy belefullad a medencébe.

#Sport#egyetemi világjátékok#futás#szomália#nasra abukar#eric az angolna#rekord

Címlapról ajánljuk