Sport

Csercseszov a kirúgása óta nem beszélt Kubatov Gáborral

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 8:52

A volt vezetőedző azt mondta, korábban mesés fizetést ajánlottak neki Szaúd-Arábiából, de a Fradi többet jelentett számára.

Kedden elhagyja Magyarországot a Ferencváros korábbi edzője, akit kirúgott a klub, miután 3-0-ra kikapott a csapat a feröeri Klaksvík elleni BL-selejtezőn.

A Nemzeti Sportnak Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, a vereség után felment Kubatov Gáborhoz az elnöki boxba, a klubelnök pedig közölte vele, hogy nem dolgoznak tovább együtt, amit higgadtan vett tudomásul.

A magam részéről bölcsebbnek tartottam volna, ha alszunk egyet a történtekre, kielemezzük és megbeszéljük a rosszul sikerült mérkőzést. De nem így alakult. Kubatov Gáborral azóta sem beszéltem, nem keresett

– árulta el. Azóta sem tudja, mi volt a vereség oka, a kirúgását követően már nem is látta értelmét, hogy elemezze a mérkőzést.

A játékosoktól elbúcsúzott, vasárnap este az edzői stáb tagjaival külön is találkozott, elmentek vacsorázni, ott volt Máté Csaba is, aki átvette a vezetőedzői feladatokat.

Csercseszov arról is beszélt, hogy amikor a csapathoz jött, rögtön azt kérdezte Kubatov Gábortól, hogy hol vannak a magyar fiatalok, a magyar játékosok. A Klaksvík elleni első összecsapáson már hat magyar volt egyszerre a pályán, amire büszke, ahogy a két bajnoki címre, a Magyar Kupa-győzelemre és arra is, hogy az Európa-ligában a legjobb tizenhat közé jutottak.

Elmondta azt is, hogy keresték Szaúd-Arábiából, olyan fizetést ajánlottak, amit tízből kilenc vezetőedző azonnal elfogadott volna, de neki a Fradi többet jelentett. Feleségével nagyon megszerették Magyarországot és Budapestet is, kedden azonban vonatra ülnek és hazamennek Ausztriába.

Nyitókép: MTI/Bús Csaba

#Sport#sztanyiszlav csercseszov#ferencváros#fradi#foci#labdarúgás

Címlapról ajánljuk