Sport

Háromgólos, kínos hazai vereséggel búcsúzott a Fradi a feröeri bajnok ellen a BL-től

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 20:13

A magyar bajnok Ferencvárosnak 180 perc is kevés volt ahhoz, hogy gólt lőjön a feröeri KÍ Klaksvíknak.

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra kikapott a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

A szigetországi rivális már a nyolcadik percben vezetést szerzett 11-esből, bő félóra elteltével megduplázta az előnyét, a szünet előtt pedig a harmadik találatával gyakorlatilag eldöntötte a párharcot.

Az Európa-ligában idén nyolcaddöntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok FTC a kudarcával átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. A két gárda tavaly az Európa-ligában találkozott a csoportkörbe jutásért, akkor a Ferencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára.

Legutóbb 2017-ben a Budapest Honvéddal fordult elő, hogy a magyar bajnok az első párharcát elvesztette a BL-selejtezőben, a feröeri klub pedig – három kiesést és hat nyeretlen meccset követően – most először vert meg és búcsúztatott magyar csapatot európai kupasorozatban.

Érdekesség: a Ferencváros csapatának összértéke 53,4 millió euró, addig a KÍ Klaksvíké 2.68 millió euró a Transfermarkt.de adatai szerint. Igaz, ebben az esetben is igaz az a tétel, hogy nem két pénztárca megy ki a pályára.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor a meccs után Facebook-oldalán közölte, hogy nem dolgoznak tovább Sztanyiszlav Csercseszov edzővel. A fideszes politikus azt is írta

Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. 


Nyitókép: Dibusz Dénes, a Ferencváros és Árni Frederiksberg, a feröeri Kí Klaksvík játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. július 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor.

#Sport#ferencváros#kÍ klaksvík#feröer-szigetek#bajnokok ligája#selejtező#ftc#foci

Címlapról ajánljuk