Sport

A brazil közszolgák később kezdték a munkát, hogy megnézhessék a női fociválogatott ausztráliai meccsét

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 9:43

Ez a kiváltság korábban csak a férfi válogatott munkaidőben játszott mérkőzéseire vonatkozott.

A hétfő reggeli időpont ellenére több mint 11 millió brazil nézte a tévében, ahogy az ország válogatottja 4-0-ra verte Panamát az Ausztráliában zajló női labdarúgó világbajnokságon. A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy a brazil kormány bejelentette: a közszolgálatban dolgozóknak elég a meccs lefújása után két órával megjelenni a munkahelyükön.

Brazíliában megszokott a hasonló engedékenység, ha a férfi válogatott munkaidőben játszik, de ez az első alkalom, hogy a női válogatott meccse alkalmából is lehetővé tették a későbbi munkakezdést. A brazil kormány három női minisztere egy pénteki újságcikkben azt írta, hogy szeretnék biztosítani a nők jelenlétét az olyan hagyományosan férfiak uralta területeken, mint a labdarúgás.

A Washington Post azt is írja, hogy a női futball népszerűsége világszerte nő, a FIFA szerint a 2019-es világbajnokság közvetítéseire 1,12 milliárd ember volt kíváncsi. Tavaly nyáron a Wembley arénában az angol válogatott több mint 87 ezer néző előtt győzte le a németeket az európai bajnoki címért folyó mérkőzésen.

Nyitókép: Noemi Llamas/Eurasia Sport Images/Getty Images

#Sport#brazília#foci#labdarúgás#női labdarúgás#női világbajnokság

Címlapról ajánljuk