Sport

Történelmet írt egy magyar asztaliteniszező

rtl.hurtl.hu

2023. június 24. 17:30

Nagyváradi Mercédesz meccse volt a leghosszabb az asztalitenisz európai történetében, amióta bevezették a 11 pontig tartó szetteket.

Nagyváradi Mercédesz történelmet írt pénteken, amikor 4-3-ra legyőzte a nála jóval esélyesebb svéd Christina Källberget a krakkói Európa Játékokon – közölte az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) az MTI szerint.

A női egyes második fordulójában lejátszott mérkőzés jóformán másfél óráig tartott, a játékosok összesen 172 pontot értek el. Nagyváradi 10-re, 9-re, 11-re és a döntő játszmában 17-re nyerte a szettjeit, de a másik három szakasz is rendkívül szorosan alakult. Az ETTU szombaton, a közösségi oldalán gratulált a magyar pingpongosnak, illetve közölték:

ez volt a leghosszabb meccs a sportág európai történetében, amióta bevezették a 11 pontig tartó szetteket.

Nagyváradi következő ellenfele a kínai származású, portugál Shao Jieni lesz, a nyolcaddöntőbe jutás a tét. A meccset 19.40 órától lehet majd nyomon követni. Rajta kívül két mások magyar játékos is nagy sikereket ért el: elődöntőbe jutott az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros.

A Samuel Kulczycki, Katarzyna Wegrzyn lengyel duó ellen pénteken 3-2-re megnyert nyolcaddöntő után lépett ismét asztalhoz a magyar kettős, melynek szombati ellenfele a szlovák Lubomir Pistej és Barbora Balazova volt a Hutnik Arénában. 

Annak ellenére született sima magyar győzelem, hogy az ellenfél 14., Ecseki és Madarász pedig 23. a vegyes páros világranglistán.

Nyitókép: Nagyváradi Mercédesz játszik Póta Georgina ellen a női asztalitenisz országos bajnokság egyes döntőjében az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban Budapesten 2022. november 22-én. Illyés Tibor / MTI

#Sport#asztalitenisz#bajnokság#magyar#játékos#siker

Címlapról ajánljuk