Sport

Az időjárás miatt törölték a Tour de Hongrie budapesti szakaszát

rtl.hurtl.hu

2023. május 14. 12:39

Nyolc kört fognak tekerni a bringások, de ez nem fog beleszámítani a végeredménybe.

Az időjárási körülmények miatt neutralizálták a Tour de Hongrie országúti körverseny vasárnapi záróetapját Budapesten.

A fennállása 150. évfordulóját ünneplő fővárosban 150 kilométeres etapra került volna sor. A Császár-Komjádi Uszoda elől induló és oda is érkező 9,5 kilométeres körpályát reggel 9 órakor a borús, hideg idő és szemerkélő eső ellenére mintegy 300 vállalkozó szellemű kerékpáros tekerte végig Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely és a magyar körverseny főszervezője, Eisenkrammer Károly társaságában. A szakaszra azonban neutralizálás miatt végül nem került sor a fokozódó esőben.

A biztonsági szempontokat és az esős időjárást figyelembe véve, a csapatokkal egyetértésben elfogadtuk a kérésüket

 – mondta Szilasi László versenyigazgató, kiemelve: így nem lesznek sem részhajrák, sem végső befutó, a mezőny – a tervezett 16 helyett – nyolc kört teljesít 35 km/órás átlaggal 11 helyett 12 órától.

Az összetett és a kategóriák végeredményét így a szombati dobogókői szakasz alapján hirdetik ki: a sárga trikót a svájci Marc Hirschi viheti haza, Dina Márton pedig az összetett legjobb pozícióját elfoglaló magyarként fehér trikós lett.

Nyitókép: A 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye a negyedik, 206 kilométeres Martonvásár - Dobogókő szakaszon Martonvásárnál 2023. május 13-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán.

#Sport#Tour de Hongrie#budapest#törlés#etap#szakasz#neutralizálás

Címlapról ajánljuk