Sport

Budapesten játszik EB-selejtezőt a Putyint támogató Belarusz válogatottja – az MLSZ közölte, miért

rtl.hurtl.hu

2023. május 13. 20:19

A fehérorosz nagykövet nemrég azt mondta, a magyar kormány lobbizik nekik.

Reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség a Népszava kérdéseire: a lap azután fordult a szervezethez, hogy kiderült, a belarusz labdarúgó-válogatott a két soron következő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzését az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszhatja. 

Az UEFA döntése szerint a belarusz válogatott a hazai mérkőzéseit köteles semleges helyszínen, zárt kapuk mögött megvívni: június 16-án Izraelt, három nappal később pedig Koszovót fogadják Budapesten.

Mint arról beszámoltunk, az orosz hadsereg Ukrajna elleni inváziójának támogatása miatt Belaruszra is szankciókat szabtak ki. Az ország budapesti nagykövete, Uladzimir Ulakhovics áprilisban úgy nyilatkozott, hogy a magyar kormány lobbizik azért, hogy a fehérorosz fapellet visszajuthasson az uniós piacra.

Az MLSZ a következő választ küldte a Népszava kérdéseire: 

„…a fehérorosz szövetség megkereste az MLSZ-t  a soron következő Eb-mérkőzéseik helyszínével kapcsolatban. A magyar szövetség több megfelelő kategóriájú stadiont ajánlott a fehérorosz szövetség figyelmébe, amelyek közül ők az újpesti Szusza Ferenc stadiont választották. A két szövetség megállapodását az UEFA is jóváhagyta .Nem az első eset, hogy a magyar szövetség klubok, vagy szövetségek segítségére siet, így volt ez a Covid időszakban is."

Nyitókép: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök  és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Minszkben 2020. június 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Sport#belarusz#foci#eb-selejtező#budapest#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk