Sport

Juhú: egy érdekes arcú rackajuh, Youhuu lesz a budapesti atlétikai vb kabalafigurája

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 14:29

Bol-Dog után megjött a boldog juh is, aki visszakapott valami parkot, mert Csepelen sok volt a juh. Legalábbis a hivatalos magyarázat szerint.

Száz nappal a budapesti atlétikai világbajnokság rajtja előtt bemutatták Youhuut, az esemény kabalafiguráját – írja az MTI.

A szerdai sajtótájékoztatón Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség (WA) vezérigazgatója a szervezőbizottság vezetésével közösen leplezte le az ősi magyar állatról mintázott rackajuhot.

A stadionnak otthont adó Csepel-sziget egykor a juhok szigete volt, Magyarország pedig a rackák földje. Youhuu most az egykori szennyezett rozsdaövezet helyén visszakapja a parkot. Kabalaállatunk korábban lusta volt, azonban miután elkezdett sportolni, ő is egy hétköznapi hős lett. Legyen mindenki olyan, mint ő

– fogalmazott a bemutatás kapcsán Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a közmédia korábbi híradósa.


Hozzátette, Kelet-Közép-Európában Magyarország bizonyíthatja először, hogy meg tud szervezni egy ekkora eseményt. Kiemelte, jelenleg 203 ország részvétele biztos, de azon dolgoznak, hogy ez a szám még nőjön: a cél 206 ország indulása, amivel minden idők legnagyobb vb-jét tudnák megrendezni.

Nyitókép: Twitter / AW

#Sport#atlétika vb#rackajuh#kabalfigura#németh balázs#youhuu

Címlapról ajánljuk