Sport

Nőnek öltözött egy férfi, hogy részt vegyen egy női sakkversenyen, azonban a lába lebuktatta

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 14:45

A szervezőknek gyanús lett a semmiből felbukkanó burkás versenyző, aki végigveri a mezőnyt.

Meglepőt húzott egy 25 éves férfi, Stanley Omondi, aki részt akart venni egy nők számára rendezett sakkversenyen Kenyában: tetőtől talpig burkába öltözött – írja a Ladbible.

A nyílt sakkversenyre Millicent Awour néven regisztrálta magát, és asztalhoz is ült. A szervezők eleinte nem fogtak gyanút, akkor kezdtek rá jobban figyelni, amikor sorra verte meg az erősebb játékosokat. Az is feltűnt a verseny felügyelőinek, hogy férfi cipőt viselt a burka mellé. Utóbbi egyébként teljesen megszokott az országban, mivel a lakosság 12 százaléka muszlim vallású.


Bernard Wanjala, a kenyai sakkszövetség elnöke a BBC Sport Africának nyilatkozva elmondta: 

Azt is észrevettük, hogy nem beszél, még akkor sem, amikor eljött a sakklapokért, és akkor is csöndben volt, amikor játszott, pedig akkor általában váltanak pár szót az ellenfelek.

A férfi a negyedik forduló után bukott le, miután egy nagyon kemény ellenfelet is legyőzött. Amikor leleplezték, nem lepődött meg, azt mondta, sajnálja a történteket. Azt is hozzátette, anyagi nehézségei vannak, és úgy gondolta, hogy a verseny megnyerése kihúzná a bajból.

A verseny győztese több mint 3000 dollárt kapott.

Az üggyel foglalkozik a sakkszövetség fegyelmi bizottsága is. Várhatóan több évre eltiltják Omondit.

#Sport#sakk#kenya#verseny##burka#lebukás

Címlapról ajánljuk