Sport

Michael Schumacher egészségi állapotáról beszélt Jean Todt

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 6:30

Gyakran meglátogatja a világbajnokot, családját a saját családjának tekinti.

Michael Schumacher egykori Forma-1-es főnöke, Jean Todt elismerte, hogy a hétszeres világbajnok sportoló 2013-as síbalesetének  „következményei voltak”, szemlézte a Daily Star a Corriere dela Sera című olasz napilap interjúját.

A sportlegenda 2013 decemberében a franciaországi Meribel sípályáján szenvedett súlyos fejsérülést. Miután hónapokig mesterséges kómában feküdt, 2014 szeptemberében a család a Genfi-tónál lévőotthonába szállították, ahol azóta is egy orvosi csapat és felesége, Corinna Schumacher ápolja. 

A 77 éves Todt a beszélgetésben Schumacherre utalva azt mondta:

Hagyjuk őt békén.

„Tiszteletben tartjuk Corinna és gyermekei magánéleti kívánságait, bár természetesen tudjuk, hogy a balesetnek következményei voltak” – fogalmazott.

De aki azt mondja, hogy tud valamit, az nem tud semmit. Mindig elmegyek hozzá. Ő és a családja az én családom

– tette hozzá.

Schumacher másik régi csapatfőnöke, Eddie Jordan a múlt hónapban elárulta, hogy a sportoló felesége, Corinna „fogolyként él”, ritkán hagyja el a házat, hogy ne kellejen szembesülnie a férje állapotára vonatkozó nem kívánt kérdésekkel. 

Korábban a Fókusz mutatta be, hogy az élsportolót Párizsba szállították egy specialistához:


Nyitókép: Michael Schumacher és Jean Todt ünnepelnek, miután a versenyző megnyerte az Olasz Nagydíjat Monzában, 2066. szeptember 10-én. – Fotó: Bryn Lennon / Getty Images

#Sport#michael schumacher#forma-1#Jean Todt

Címlapról ajánljuk