Sport

Egy év alatt egymillió forinttal nőtt a magyar focisták átlagfizetése

rtl.hurtl.hu

2023. február 20. 8:54

A hazai NB I csapatai összesen több mint húszmilliárd forintot költenek a játékosok fizetésére. 

A magyar bajnokság hatalmasakat lépdel előre, ha a játékosok fizetéséről van szó – írta az mfor.hu. A lap az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzügyi jelentéséből számolta ki, hogy mennyi pénzt költenek el a NB I-es csapatok a játékosok fizetésére.

Az UEFA jelentése szerint a 2021/2022-es szezonban – 

a szezonvégi árfolyamon számolva – 36,6 milliárd forintot költöttek a csapatok bérköltségekre, azaz átlagosan egy csapat több mint hárommilliárd forintot költött bérekre.

 Ebben azonban benne vannak az egyéb alkalmazottak is, nem csak a játékosok.

Az UEFA adataiból azonban kiszámítható, hogy 21,4 milliárd forint ment el a játékosok fizetésére, ami csapatonként 1,7 milliárd forintos kiadást jelent egy szezonra – írta az mfor.hu.

A lap számításai szerint átlagosan egy NB I-ben játszó focista havi átlagfizetése 3,8 millió forint volt, ami egymillióval magasabb, mint egy éve.

Az mfor.hu ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez csak átlag, és „jó eséllyel feltételezhető”, hogy olyan, sok pénzből gazdálkodó csapatok, mint például az FTV, a Fehérvár vagy a Puskás Akadémia emeli az átlagot, ahol egy-egy játékos fizetése akár a havi 8-10 millió forintot is elérheti.

Nyitókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. február 18-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

#Sport#labdarúgás#magyarország#nb1#fizetés#bér#bérköltség#focista#labdarúgó

Címlapról ajánljuk