Sport

Milliárdos sikkasztással vádolnak egy magyar üzletembert Ausztráliában, magyar focistákhoz juthatott a pénz

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 6:18

Bélteky Róbert ellen egy parkolókat üzemelő cég tulajdonosai tettek feljelentést, mert szerintük tíz éven át sikkasztott a cég kasszájából. 

Tízmillió dolláros sikkasztás miatt tettek feljelentést Bélteky Róbert Ausztráliában élő magyar üzletember ellen, aki a vád szerint tíz éven át összesen tízmillió dollárt (2,5 milliárd forint) nyúlt le a Care Park nevű cégtől, aminek ügyvezető igazgatója volt. Bélteky részben ebből a pénzből állhatta egy magyar labdarúgócsapat játékosainak fizetését – írta a G7, a Herald Sun ausztrál lap cikkére hivatkozva.

A Care Park 2022 novemberében bocsájtotta el a cégnél 2009 óta ügyvezető igazgatóként dolgozó Béltekyt „súlyos és szándékos kötelességszegésre” hivatkozva. Ezután tettek feljelentést ellene sikkasztás miatt. A feljelentést szerint Bélteky az elsikkasztott pénzből több mint 2,7 millió ausztrál dollárt (680 millió forintot) utalt a Budafoki MTE labdarúgóklubnak, ami 2020-ban az első osztályba is feljutott.

A cég számlájáról további 918 ezer ausztrál dollárt (231 millió forint) utaltak el Bélteky magyar számlájára, és a feljelentés szerint ennek a pénznek a nagy részét a Budafok működési költségeire költötték, beleértve a játékosok bérét – írta a G7. A lap közölte, hogy a csapat minden más klubnál kevesebbet költött bérekre, és a feljelentés arra utal, hogy az elsikkasztott pénzt zsebbe fizették ki a játékosoknak.

Családjának is juthatott

A focicsapat támogatása mellett a Care Park többségi tulajdonosai szerint Bélteky fiktíven foglalkoztatta feleségét és lányát a cégnél. Összesen több mint egymillió ausztrál dollárt (252 millió forintot) utaltak nekik, miközben a gyakorlatban mindketten máshol dolgoztak – írta a G7. 

A lap hozzátette, hogy a feljelentésben az is szerepel, hogy Bélteky a cég költségére 856 ezer ausztrál dollárt (215 millió forintot) költött repülőjegyekre saját magának és a családtagjainak, ékszerekre, órákra, ruhákra, luxushotelekre több országban vagy hajóutakra.

Nyitókép: Srdjan Dimitrov, az MTK játékosa (b) és a budafoki Oláh Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Budafoki MTE - MTK Budapest mérkőzésen a Budafoki MTE Sporttelepen 2021. január 24-én. A budafoki játékos mezén ott van a Care Park logója. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

#Sport#bélteky róbert#sikkasztás#ausztrália#magyarország#foci#labdarúgás

Címlapról ajánljuk