Sport

Videó: A tömegben szörföző kerekesszékes bácsi valószínűleg az argentin népünnepély legboldogabb tagja volt

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 19:17

Milliós tömeg lepte el az argentin fővárost, hogy Messiéket megünnepelje.

Akkora buli tört ki az argentin fővárosban a válogatott világbajnoki győzelme után, hogy még egy kerekesszékes idős férfit is megszörföztetett az ugráló tömeg.


Messiék helyi idő szerint hajnali háromkor érkeztek meg a fővárosba. Az éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben 11-esekkel győzték le a 2018-ban bajnok franciákat.

A csapat napközben egy nyitott busz tetején Buenos Aires szívébe ment, hogy a drukkerekkel közösen is megünnepelje a diadalt. Az utcákon több százezren gyűltek össze, hogy lássák az aranyérmes játékosokat, valamint a vb-trófeát. A legtöbb ember a Plaza de la Repúblicán gyűlt össze, ahol már a vasárnapi finálé után is milliós tömeg gyűlt össze.

Az ESPN a Twitteren 4 milliós tömegről írt.


Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet. Ennek megfelelően a vasúttársaság közlése nyomán a vonatok és az állomások rendkívül zsúfoltak voltak a parádéra igyekvő emberek miatt, illetve a mobilhálózatok a határértékhez közel teljesítenek.

A Híradó tudósítása a népünnepélyről:

 

Nyitókép: Buenos Aires ünneplés. MTI/AP/Matilde Campodonico.

#Sport#buenos aires#argentína#kerekesszékes#válogatott#foci-vb

Címlapról ajánljuk