Sport

Vizsgálatot indított a FIFA a világbajnokságról kiesett szerbek ellen

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 20:06

A koszovói futballszövetségnek sok volt, ahogy a svájci válogatott koszovói származású játékosaival bántak.

Vizsgálatot indít a FIFA a katari világbajnokság múlt pénteki, Szerbia-Svájc mérkőzésén történt incidensek miatt a koszovói futballszövetség kezdeményezésére – számolt be a Szabad Európa / Szabadság Rádió.

A svájci válogatott csapatkapitánya Granit Xhaka, az első gólt pedig Xherdan Shaqiri lőtte, mindketten koszovói albán származásúak. A koszovói szövetség a szerb játékosok és csapatvezetők sértő viselkedésére, valamint a szerb szurkolók rasszista megnyilvánulásaira panaszkodott.

A FIFA is elismerte, hogy az egész mérkőzés alatt hallhatók voltak albánellenes bekiabálások, politikai tartalmú rigmusok, ráadásul ez az idei világbajnokságon már a második hasonló eljárás a szerbek ellen: az elsőre azután került sor, hogy a Brazília elleni mérkőzés előtt öltözőjükben egy olyan zászló bukkant fel, ami Koszovót Szerbia részeként ábrázolja.

A svájciak elleni meccsen egyébként kiestek a szerbek, a válogatott hazatérését követő sajtótájékoztatón Dragan Stojković szövetségi kapitány nem kívánta kommentálni a FIFA fellépését. A koszovói futballszövetség elnöke, Agim Ademi viszont üdvözölte, hogy komolyan veszik a panaszukat: a szerbek megbüntetését kérik annak érdekében, hogy a fasiszta skandálás egyszer és mindenkorra eltűnjön a stadionokból.

Nyitókép: Justin Setterfield/Getty Images

#Sport#fifa#szerbia#koszovó#svájc#foci-vb#foci#labdarúgás

Címlapról ajánljuk