Sport

Nem jött be Orbán Viktor tippje: Brazília és Svájc jutott a legjobb 16 közé a focivébén

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 21:07

A Neymar nélkül felálló brazilok nem sokat mutattak, Svájc fordulatos futballcsatát vívott a szerbekkel, akiket Orbán Viktor a végső győzelemre is esélyesnek tartott.

Brazília felejthető mérkőzésen 1-0-ra kikapott Kamerunnal szemben a focivébé egyik utolsó csoportmeccsén. Igaz, ez is elég volt ahhoz, hogy a G-csoport élén végezzenek. A gólig a 92. percig várni kellett, akkor Aboubakar találatával szereztek vezetést a kameruniak. A gólszerzőt egy perccel később második sárga lappal kiállították, mert örömében levette a mezét, ez okozott némi izgalmat a végére. Brazil részről az egyedüli kérdés az volt, hogy mire mennek a sérült Neymar nélkül. Kiderült, nem sokra, és történetük során először kikaptak egy afrikai csapattól a világbajnokságon.

A másik mérkőzésen Svájc Szerbiával játszott, ami azért is volt érdekes, mert a vébé kezdete előtt Orbán Viktor a Facebookon kérte követőit, mondják el, szerintük ki nyeri a katari világbajnokságot.


Saját tippjét a miniszterelnök kommentben osztotta meg:

Szerbia.

Ez már biztosan nem fog összejönni, miután a svájciak fordulatos mérkőzésen 3-2-ra legyőzték a szerbeket. Déli szomszédaink ellen Shaqiri szerzett vezetést, majd Mitrovic előbb kiegyenlített. Vlahovics pedig megfordította a mérkőzést. Szerbia azonban csak a 44. percig örülhetett, akkor Embolo kiegyenlített, Freuler pedig a 48. percben a vezetést is megszerezte. Ezzel pedig Svájc rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a második helyen végzett a G-csoportban Brazília mögött.

Nyitókép: Friedemann Vogel / MTI / EPA

#Sport#foci-vb#csoportmeccs#Kamerun#brazília#svájc#szerbia#orbán viktor

Címlapról ajánljuk