Sport

Bombameglepetés: Japán Spanyolországot is legyőzte, ezzel a németek kiestek

rtl.hurtl.hu

2022. december 1. 21:08

Japán végzett az E csoport élén, Spanyolország jobb gólkülönbséggel előzte meg Németországot.

Vaskos meglepetéssel kezdődött a világbajnokság az E-csoportban, Japán legyőzte Németországot, amely ezután döntetlent játszott a spanyolokkal, így egy ponttal az utolsó helyről várta az utolsó fordulót. Costa Rica legyőzésével megtették, amit meg kellett tenniük, de a továbbjutás nem rajtuk múlt.

A németek 16 közé jutásához az kellett volna, hogy Spanyolország megverje Japánt, de legalább egy döntetlent érjenek el. Ez nem sikerült, a japánok Németország után őket is megverték, a 2-1-es végeredmény pedig azt jelenti, hogy a németek rosszabb gólkülönbséggel a spanyolok mögött a harmadik helyen végeztek és búcsúztak a világbajnokságtól. (Volt egyébként egy olyan pillanat is, amikor Japán és Costa Rica egyaránt 2-1-re vezetett, ha ez maradt volna a vége, mindkét európai csapat kiesett volna.)

A Németország Costa Rica elleni győzelme egyébként történelmi meccsen született, először vezetett ugyanis nő, mégpedig a francia Stephanie Frappart férfi világbajnoki mérkőzést. A két asszisztens is nő volt, a brazil Neuza Back és a mexikói Karen Díaz Medina.

Az E-csoportban helyreállt a papírforma, továbbjutottak a spanyolok és a németek
A két csapatkapitány, Keylor Navas és Manuel Neuer a játékvezetőkkel (Középen a negyedik játékvezető) Fotó: Maddie Meyer - FIFA/FIFA via Getty Images
  • Japán-Spanyolország 2-1
  • Costa Rica-Németország 2-4

Az E csoport végeredménye:

  1. Japán 6 pont
  2. Spanyolország 4 pont (gólkülönbség: +6)
  3. Németország 4 pont (gólkülönbség: +1)
  4. Costa Rica 3 pont

Nyitókép: A japán Tanaka csapata második gólját szerzi. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

#Sport#foci-vb#futball#világbajnokság#katar#németország#spanyolország#japán#costa rica

Címlapról ajánljuk