Sport

Ecuador után Szenegál is elkalapálta Katart

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 15:43

Viszont végre megszületett a házigazdák első gólja a vb-n.

A házigazda Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, pénteken Dohában, írja az MTI. A házigazdáknak ez a második vereséggel végződő meccse a csoportkörben: a vasárnapi nyitómérkőzésen Ecuador verte el őket.

Az első félidő nagyrészt eseménytelen volt, de a szenegáli Boulaye Dia a 41. percben betalált a házigazdák kapujába.

A második félidőben Famara Deidhiou góljával kerültek még nagyobb előnybe a 48. percben. Diedhiou egy jobb oldali szögletre robbant be a rövid oldalnál és a keresztléc alá csúsztatott.

Ezután a katari Mohammed Muntari szépítette a katariak helyzetét, amikor a 78. percben az ötösről a hálóba fejelt. A 84. percben a jobbról érkező beadást Dieng az ötösről lőtt kapura, a labda egy katari védőn irányt változtatva pattant a hálóba

Az első félidőben mindkét gárda sok technikai hibával futballozott, a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak a támadók. Végül a játékrész hajrájában az egyik hazai védő is nagyot rontott.

A második szenegáli gól után a csapat inkább az eredmény tartására összpontosított. A katariak fölénybe kerültek és helyzeteket alakítottak ki, így született a góljuk. A szenegáliak néhány perc múlva egy kis szerencsével visszaállították a kétgólos különbséget, ezzel eldöntötték az összecsapást.

Katar-Szenegál 1-3 (0-1)

Doha, al-Tumama Stadion, 41 797 néző, v.: Antonio Mateu
gólszerzők: Muntari (78.), illetve Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.)
sárga lap: Mohammad (20.), Ahmed (45+2.), illetve Dia (30.), Jakobs (52.), Ciss (87.)

Nyitókép: EPA / Noushad Thekkayil

#Sport#foci VB#szenegál#katar#mérkőzés#vereség

Címlapról ajánljuk