Sport

Spanyolország kiütötte Costa Ricát

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 18:12

Vezetik is a csoportot a japánok és a németek előtt.

A spanyol válogatott 7-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát a katari világbajnokság E csoportjának szerdai nyitófordulójában.

A spanyolok óriási lendülettel kezdtek, gyakorlatilag az első perctől kezdve macska-egér harc zajlott a pályán, és már a 11. percben vezetéshez jutottak: Dani Olmo a spanyol válogatott történetének 100. gólját szerezte világbajnokságon. Marco Asensio találatával a félidő közepén megduplázták az előnyt, újabb tíz perc elteltével pedig egy büntetővel gyakorlatilag eldöntötték a három pont sorsát.

A fordulást követően hatalmas védelmi hibát követően született meg a negyedik spanyol találat, majd Gavi csodálatos kapásgóllal minden idők legfiatalabb spanyol világbajnoki góllövőjévé lépett elő 18 évesen és 110 naposan. Legutóbb ennél fiatalabban Pelé volt eredményes világbajnokságon, a brazilok legendás játékosa a svédek elleni 1958-as döntőben 17 évesen és 249 naposan talált be. A spanyolok a hosszabbításban sem álltak le, még két gólt szereztek, kialakítva ezzel a 7-0-s végeredményt.

Ezzel története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a világbajnokságon a spanyol válogatott, az eddigi rekord a bolgárok elleni 6-1-es siker volt az 1998-as franciaországi tornán.

Nyitókép: Abedin Taherkenareh/MTI/EPA

#Sport#spanyolország#costa rica#foci-vb#vb#foci#katar#eredmény

Címlapról ajánljuk